Prunele și strugurii din Moldova își fac loc pe standurile marilor rețele de magazine

shadow
Joi, 09.11.2017 05:50   2302
Participarea companiilor din Republica Moldova la târgul specializat Indagra Food din anul 2016 la București aduce roadă bogată producătorilor de fructe locali, potrivit PNUD Moldova.

Astfel pe 16 octombrie 2017, compania Ionex-Trans SRL din raionul Ialoveni a expediat primul camion de fructe proaspete în rețeaua de comerț Auchan Retail România.

Livrarea este rezultatul eforturilor comune ale membrilor Asociației Moldova Fruct și PNUD Moldova de diversificare a piețelor de export și a categoriilor de cumpărători pentru fructele moldovenești.

Export pe piețele alternative

În toamna anului 2016, peste 10 producători și exportatori de fructe din cadrul Asociației au participat cu un stand comun la expoziția Indagra Food, cu suportul Guvernului României și al PNUD Moldova. Interacțiunea cu reprezentanții distribuitorului francez, stabilită atunci, a continuat cu vizite la livezile și facilitățile de ambalare din cadrul Asociației.

„Ne-am stabilit obiectivul să mărim în fiecare an cota de export pe piețele alternative, iar în acest sezon ne-a reușit să exportăm pe piața Uniunii Europene. E un drum ambițios, dar inevitabil, iar primul succes ne dă și mai multă încredere în calitatea produselor moldovenești și valoarea lor pe plan global”, afirmă Ion Ionaș, directorul Ionex-Trans SRL.

Anterior această companie exporta în special pe piața rusească.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati