Cine sunt cei cinci bancheri amendați de Banca Națională

shadow
Miercuri, 08.11.2017 15:25   2070
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de cinci membri ai Comitetului de conducere ai Energbank.

Potrivit BNM, suma totală a amenzilor constituie 156.459 lei și a fost aplicată urmare examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă.

Cinci membri ai Comitetului de Conducere

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Citiți și: 

Stăpânii băncilor din Republica Moldova

"Sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea Energbank au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale Băncii Naționale, identificate pentru perioada controlului. Neregulile se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor, precum și la încălcarea reglementărilor în domeniul tranzacțiilor cu persoanele afiliate etc. Totodată, încălcările constatate nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii", se arată în comunicatul BNM.

De notat că de doi ani și ceva președinte al Comitetului de Conducere a Energbank este economistul Iurii Vasilachii, care deține un pachet de 0,123% de acțiuni.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati