Afacerea prosperă a unui fost primar de Chișinău cu un oligarh rus acuzat de sclavagism

shadow
Miercuri, 01.11.2017 12:04   4257
Art Petrol Service, o companie fondată de Vladimir Dobrea, 69 de ani, fost lider comunist în epoca sovietică și primar al Chișinăului în perioada 1989-1990, a avut anul trecut afaceri de 70 de milioane de lei românești (circa 18 milioane de dolari) cu o rețea de opt benzinării pe care le are în România.

Compania care este controlată acum integral de Art Holding BV din Olanda, și îi are ca acționari pe Aleksei Kuznetsov (43 de ani), Yuliia Latysheva (44 de ani) și Rishat Safin (54 de ani), are în plan exitnderea rețelei de benzinării.

„Există opt benzinării Art în România, dintre care două în București și una în Ilfov, aproape de București, pe Şoseaua Odăi“, spun reprezentanții Art Petrol Service, citați de BizBrașov.

„În viitorul apropiat, societatea intenționează să pună în funcțiune SDC (stații de distribuție carburanți – n. red.) în județele Constanța – la Medgidia, Olt – la Slatina, Dâmbovița – la Târgoviște, și o stație suplimentară pe centura municipiului București“, mai spun reprezentanții Art Petrol Service.

Pe termen lung, compania vrea să deschidă benzinării și în Ploiești, Craiova, Brașov și județul Ilfov. Prima benzinărie sub brandul Art a fost deschisă în 2013, investiția într-o singură stație fiind de un milion de euro. Compania mai are benzinării în Pitești, Slobozia, Alexandria.

Citiți și:

Oligarh rus acuzat că exploata moldoveni în Elveția

Familia Safin, din care face parte Rishat Safin, este unul dintre fondatorii gigantului petrolier rus Lukoil.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria  

Advertisement

Oportunitati