O investiție de 30 milioane de euro a fost finalizată la Orhei

shadow
Marţi, 24.10.2017 04:27   3561
Compania japonezo-germană Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) a finalizat, la Orhei, construcția uneia dintre cele mai moderne fabrici din Moldova, care va produce cablaje electrice pentru automobile și va asigura cu loc de muncă bine plătit și cu condiții de activitate decente circa 2.500 de oameni.

Inaugurarea oficială a fabricii va avea loc pe 30 octombrie 2017, dar întreprinderea produce cabluri și alte piese deja de un an și ceva și are în prezent circa 470 de angajați, potrivit Logos-Press.

Citiți și:

Gigantul japonez Sumitomo învestește milioane într-o fabrică la Orhei

Primele discuții cu această companie privind posibila ei venire pe piața din Republica Moldova au avut loc în noiembrie 2013, susține Igor Corman, fost președinte al Parlamentului, iar acum directorul reprezentanței din Moldova a SEBN.

Procesul de producție a demarat încă în 2016

Doi ani mai târziu, după primul contact cu investitorii, Igor Corman a renunțat la activitatea legislativă și a decis să se implice în organizarea și implementarea acestui proiect, preluând conducerea noii companii înregistrate în Moldova în decembrie 2015.

"Atunci, s-a închiriat o hală interimară, de 2.600 metri pătrați, și pentru a nu pierde timpul până la finalizarea construcției fabricii, s-a lansat procesul de producere a cablajelor, după ce au fost angajate primele grupuri de muncitori. Aceștia au trecut prin training-uri profesionale. Fiecare training a durat patru săptămâni: prima săptămână - teorie, a doua săptămână - ce înseamnă cablaj, după care alte două săptămâni - practica în producere", explică managerul.

Procesul de producere a fost inițiat în august 2016, în acel an înregistrându-se vânzări de circa 3,8 milioane de euro.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Transport și turism   Construcții și imobiliare   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati