De ce doi milionari din România renunță la o investiție de 20 milioane euro la Chișinău

shadow
Vineri, 20.10.2017 14:07   1868
Grupul Dedeman, cea mai extinsă rețea de retail de bricolaj din România își anunță retragerea proiectului investițional din Republica Moldova din cauza barierelor administrative, birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale.

Anunțul făcut de Andrei Bivol, avocatul care a reprezentat interesele companiei la Chișinău nu este o supriză. Or, zeci luni în urmă un astfel de anunț la făcut și Dragoș Paval, fondator și administrator al Grupului Dedeman.

Valoarea planificată a investiției era de 20 de milioane euro

"Valoarea planificată a investiției era de 20 milioane euro, iar numărul de locuri de muncă directe de 200 angajați, fără a lua în calcul locurile de muncă create indirect prin contractarea serviciilor auxiliare (pază, transport, cleaning, etc.)”, se menționează într-un comunicat al Consiliul de administrație al întreprinderii SA Piele, pe teritoriul căreia urma să fie realizată investiția.

Dedeman se angajase să construiască și o parcare pentru 460 automobile, 50 locuri de parcare pentru angajați și să investească peste un milion de euro pentru a reconstrui sensul giratoriu și de a fluidiza traficul de la intersecțiile străzii Ismail, Calea Basarabiei și Calea Moșilor.

Însă, în toamna anului 2015, Primăria Municipiului Chișinău a refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General. Beneficiarii s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Legislația și reglementările   Construcții și imobiliare   Reforme și politica economică   Corupția  

Advertisement

Oportunitati