Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

De ce doi milionari din România renunță la o investiție de 20 milioane euro la Chișinău

1 2 3
 • Magazinul Dedeman ar fi urmat să fie construit pe teritoriul fostei tăbăcării
  Foto:
 • Cum arată SA Piele
  Foto: chisinau.md
 • Grupul Dedeman a fost fondat în anul 1992 de Dragoș și Adrian Pavăl
  Foto:
Vineri, 20.10.2017 14:07   780

Grupul Dedeman, cea mai extinsă rețea de retail de bricolaj din România își anunță retragerea proiectului investițional din Republica Moldova din cauza barierelor administrative, birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale.

Anunțul făcut de Andrei Bivol, avocatul care a reprezentat interesele companiei la Chișinău nu este o supriză. Or, zeci luni în urmă un astfel de anunț la făcut și Dragoș Paval, fondator și administrator al Grupului Dedeman.

Valoarea planificată a investiției era de 20 de milioane euro

"Valoarea planificată a investiției era de 20 milioane euro, iar numărul de locuri de muncă directe de 200 angajați, fără a lua în calcul locurile de muncă create indirect prin contractarea serviciilor auxiliare (pază, transport, cleaning, etc.)”, se menționează într-un comunicat al Consiliul de administrație al întreprinderii SA Piele, pe teritoriul căreia urma să fie realizată investiția.

Dedeman se angajase să construiască și o parcare pentru 460 automobile, 50 locuri de parcare pentru angajați și să investească peste un milion de euro pentru a reconstrui sensul giratoriu și de a fluidiza traficul de la intersecțiile străzii Ismail, Calea Basarabiei și Calea Moșilor.

Însă, în toamna anului 2015, Primăria Municipiului Chișinău a refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General. Beneficiarii s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare.

„În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent”, mai menționează sursa citată.

Au vrut să deschidă două magazine la Chișinău

De notat că Dragos Pavăl, susținea încă în 2015 că odată cu finalizarea procesului de expansiune din România, care ar presupune deschiderea a încă 9 magazine și atingerea unui număr de 50 de unități, va inaugura două spații comerciale în Republica Moldova la Chișinău.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Litigii comerciale   Legislația și reglementările   Construcții și imobiliare   Reforme și politica economică   Corupția  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close