Una dintre cele mai mari companii de asigurări riscă să rămână fără licență

shadow
Miercuri, 18.10.2017 07:18   2304
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) amenință o companie de asigurări cu retragerea licenței în domeniul asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) externă.

În urma monitorizării procesului de conformare condițiilor de licențiere, CNPF a constatat că Alliance Insurance Group SA nu s-a conformat la prevederile Legii cu privire la asigurări și unor modificări operate în februarie 2016, care stabilesc cuantumul și termenul de majorare a capitalului social al asiguratorilor care practică asigurarea obligatorie RCA externă.

Avea nevoie de un milion de lei pentru a se conforma noilor cerințe

Conform acestora la capitalul social minim al asigurătorilor (15 milioane lei) care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă se aplica coeficientul 1,5. Astfel aceste companii urmau să majoreze capitalul la un nivel minimum de 22,5 milioane lei în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a modificărilor la legea cu privire la asigurări, adică până pe 1 octombrie 2017.

În același timp Alliance Insurance Group SA avea un capital social de 21,5 milioane lei și respectiv avea nevoie de doar un milion de lei pentru a se conforma cerințelor noi. 

Comisia Națională a Pieței Financiare constată însă că Alliance Insurance Group SA doar a inițiat procedura de majorare a capitalului social.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati