Cele mai grave accidente aviatice cu implicarea unor companii din Moldova

shadow
Duminică, 15.10.2017 08:20   3545
După prăbușirea avionului An 26B al companiei Valan International Cargo Charter SRL, cu 10 persoane la bord în Coasta de Fildeș și în urma căruia patru persoane au muirit, iar șase au fost rănite.

"Acesta e un avion închiriat de armata franceză în cadrul operațiunii Barkhane pentru a efectua misiuni logistice", a declarat colonelul Patrick Steiger, purtătorul de cuvânt al armatei franceze, citat de Reuters.

Armata franceză gestionează o bază logistică lângă aeroportul din Abidjan din Coasta de Fildeș, în sprijinul operațiunii Barkhane, de luptă împotriva militanților islamici din regiunea Sahel, Africa de Vest. A fost lansată și o investigație, iar autoritățile ivoriene sunt în contact cu omologii lor francezi și moldoveni.

Mold-Street prezintă cele mai grave accidente aeriene produse cu aparate de zbor ale unor companii din Moldova.

- 11 August 1979 - un avion Tu-134 al filialei din Moldova a companiei sovietice Aeroflot ce opera pe ruta Chelyabinsk-Voronezh-Chișinău s-a ciocnit la altitudinea de 8.400 metri, în apropiere de Dneprodzerjinsk, Ucraina cu un alt Tu-134, de pe cursa Tașkent-Minsk.

Controlorul de trafic aerian a observat că avioanele se aflau pe un curs intersectat și a ordonat ca avionul Tu-134, de pe cursa Tașkent-Minsk să urce la 9.000 de metri. Controlorul a auzit un răspuns, care însă era o transmisie radio de la alt avion, iar Tu 134 de pe cursa Tașkent-Minsk a rămas la aceeași altitudine. Într-o zonă cu nori, ambele avioane s-au ciocnit și s-au prăbușit.

Citiți și:

Avionul moldovenesc prăbușit în Coasta de Fildeș era implicat într-o operațiune antitero

Toate cele 94 de persoane de la bord au murit. La fel și cei 77 de pasageri și șapte membri ai echipajului avionului de pe cursa Tașkent-Minsk, printre victime fiind și echipa de fotbal sovietică (acum uzbecă) Pahtakor, din Tașkent. În acest accident aviatic au murit și 36 de copii.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati