Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Cele mai grave accidente aviatice cu implicarea unor companii din Moldova

1 2 3 4
 • Plaja din Port-Bouët, Coasta de Fildeş, unde s-a prăbuşit An 26b-100 al companiei Valan
  Foto: reuters.com
 • Broşură cu instrucţie de pilotare a avionului An 26B al companiei Aeriantur-M, ce s-a prăbuşit în Irak
  Foto: slugsite.com
 • Avionul An 26B al companiei Aeriantur-M cu ceva timp înainte de catastrofă
  Foto: airliners.com
 • Avion-monument TU-134 la Aeroportul Internaţional Chişinău
  Foto: wikimapia.com
Duminică, 15.10.2017 08:20   1848

După prăbușirea avionului An 26B al companiei Valan International Cargo Charter SRL, cu 10 persoane la bord în Coasta de Fildeș și în urma căruia patru persoane au muirit, iar șase au fost rănite.

"Acesta e un avion închiriat de armata franceză în cadrul operațiunii Barkhane pentru a efectua misiuni logistice", a declarat colonelul Patrick Steiger, purtătorul de cuvânt al armatei franceze, citat de Reuters.

Armata franceză gestionează o bază logistică lângă aeroportul din Abidjan din Coasta de Fildeș, în sprijinul operațiunii Barkhane, de luptă împotriva militanților islamici din regiunea Sahel, Africa de Vest. A fost lansată și o investigație, iar autoritățile ivoriene sunt în contact cu omologii lor francezi și moldoveni.

Mold-Street prezintă cele mai grave accidente aeriene produse cu aparate de zbor ale unor companii din Moldova.

- 11 August 1979 - un avion Tu-134 al filialei din Moldova a companiei sovietice Aeroflot ce opera pe ruta Chelyabinsk-Voronezh-Chișinău s-a ciocnit la altitudinea de 8.400 metri, în apropiere de Dneprodzerjinsk, Ucraina cu un alt Tu-134, de pe cursa Tașkent-Minsk.

Controlorul de trafic aerian a observat că avioanele se aflau pe un curs intersectat și a ordonat ca avionul Tu-134, de pe cursa Tașkent-Minsk să urce la 9.000 de metri. Controlorul a auzit un răspuns, care însă era o transmisie radio de la alt avion, iar Tu 134 de pe cursa Tașkent-Minsk a rămas la aceeași altitudine. Într-o zonă cu nori, ambele avioane s-au ciocnit și s-au prăbușit.

Citiți și: Avionul moldovenesc prăbușit în Coasta de Fildeș era implicat într-o operațiune antitero

Toate cele 94 de persoane de la bord au murit. La fel și cei 77 de pasageri și șapte membri ai echipajului avionului de pe cursa Tașkent-Minsk, printre victime fiind și echipa de fotbal sovietică (acum uzbecă) Pahtakor, din Tașkent. În acest accident aviatic au murit și 36 de copii.

Autoritățile sovietice nu au anunțat oficial despre tragedie. Abia peste o săptămână după catastrofă s-a anunțat despre moartea echipei de fotbal. O versiune ce a circulat și în epoca sovietică și după, e că tragedia s-a produs din cauza serviciului antiaerian militar sovietic care ar fi doborât avioanele pentru că au ajuns fără voie de asupra unor obiective militare.

- 9 ianuarie 2007, un An 26B-100 al companiei moldovenești Aeriantur-M Airlines a fost distrus într-un accident lângă Baza Aeriană americană Balad, la 80 kilometri de Bagdad, Irak. Din cei 30 de pasageri și cinci membri ai echipajului, doar un pasager turc a supraviețuit accidentului. Avionul transporta muncitori-constructori turci din orașul Adana din sudul Turciei. 

Citiți și:

Cele mai grave accidente aviatice produse în Moldova

Oficialii din Irak au susținut că accidentul a fost cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile, însă alte surse susțin că acesta este o acoperire și avionul a fost doborât de o rachetă.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Companii servicii și branduri   Transport și turism  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close