Avionul moldovenesc prăbușit în Coasta de Fildeș era implicat într-o operațiune antitero

shadow
Sâmbătă, 14.10.2017 19:04   8026
Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire. Patru militari francezi, implicați într-o operațiune antitero au fost răniți.

Avionul s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, sâmbătă dimineață, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internațional din Abidjan, Coasta de Fildeș, în condiții meteo nefavorabile, iar presa locală vorbește chiar de o decolare pe timp de furtună.

Avion civil moldovenesc implicat în operațiune antitero?

Impactul a fost atât de puternic, încât a speriat localnicii din zonă. Aceștia au alertat oamenii legii, iar până au intervenit salvatorii au încercat să-i salveze pe cei de la bord.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care șase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. "Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrjirilor medicale", se menționează în comunicatul Ministerului.

Avionul de model Antonov An-26-100, anul producerii 1975, aparține companiei moldovenești Valan International Cargo Charter SRL.

Citiți și: Cine sunt proprietarii elicopterului capturat în Afganistan și ce efecte are terorismul asupra Moldovei

Pe site-ului companiei moldovenești se menționează că, aeronava cargo AN-26-100 a fost închiriată în luna iunie 2017 de către Ministerul francez al Apărării pentru a opera zboruri cu pasageri și mărfuri civile. Autoritățile din Coasta de Fildeș au inițiat o anchetă.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati