Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor

shadow
Luni, 09.10.2017 04:47   1228
Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a făcut publică lista a 18 gospodării țărănești și întreprinderi agricole ce au obținut dreptul pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă.

Potrivit Agenției Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA), acesta este rezultatul inspectării în perioada 18-24 iunie 2017 a pepinierelor pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă de către un grup de specialiști ai Rosselhoznadzor în comun cu inspectorii ANSA. 

"Pentru investigările comune planificate anterior au fost declarate 25 pepiniere, însă cinci din ele au fost inspectate în anul 2016, iar trei au refuzat să fie vizitate, motivând cu lipsa cererii comerciale pentru anul 2017 din partea partenerilor din Federația Rusă" se arată într-un comunicat ANSA.

În cadrul vizitei echipa de experți ruși și moldoveni a investigat pepinierele amplasate în raioanele Briceni, Edineț, Orhei, Strășeni și Sîngerei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati