Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Curtea de Apel Chișinău
  Este examinată cauza civilă SA Rețelele Electrice de Distribuție Nord vs Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
 • Curtea de Apel Chișinău
  Pe 24 octombrie SRL Building Astrom se judecă cu Inspectoratul Ecologic de Stat, SRL Total Construct Ideal, SRL Metaltrade International, SRL Kingspan, și un Centrul de Sănătate Publică.
 • Curtea de Apel Chișinău examinează pe 24 octombrie cauza civilă Basconlux SRL vs Inspectoratul Fiscal Principal de Stat.
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor

1 2 3
 • AMG Kernnel SRL dispune de o pepinieră contemporană de 250-300 mii de puieţi altoiţi
  Foto: president.md
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor
  Foto: fsvps.ru
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor 1
  Foto: fsvps.ru
Luni, 09.10.2017 04:47   780
Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a făcut publică lista a 18 gospodării ţărăneşti şi întreprinderi agricole ce au obţinut dreptul pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol şi decorativ din Republica Moldova în Federaţia Rusă.

Potrivit Agenţiei Naţională pentru Siguranţa Alimentară (ANSA), acesta este rezultatul inspectării în perioada 18-24 iunie 2017 a pepinierelor pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol şi decorativ din Republica Moldova în Federaţia Rusă de către un grup de specialişti ai Rosselhoznadzor în comun cu inspectorii ANSA. 

"Pentru investigările comune planificate anterior au fost declarate 25 pepiniere, însă cinci din ele au fost inspectate în anul 2016, iar trei au refuzat să fie vizitate, motivând cu lipsa cererii comerciale pentru anul 2017 din partea partenerilor din Federaţia Rusă" se arată într-un comunicat ANSA.

În cadrul vizitei echipa de experţi ruşi şi moldoveni a investigat pepinierele amplasate în raioanele Briceni, Edineţ, Orhei, Străşeni şi Sîngerei.

"S-a efectuat observările vizuale în plantaţiile-mamă, şcolile de viţe altoite şi pomi altoiţi, a locurilor de pregătire şi păstrare a materialului săditor cu prelevarea a 183 mostre de plante, părţi de plante şi sol. Mostrele au fost prelevate de specialiştii ruşi în comun cu inspectorii teritoriali din raza de amplasare a pepinierei şi reprezentantul proprietarului companiei conform metodologiei de prelevare şi ambalare a probelor cu perfectarea etichetelor pentru fiecare probă în parte, a actelor de prelevare a mostrelor şi cu numerotarea mostrelor prelevate pentru fiecare pepinieră în parte", susţine ANSA.

În rezultatul controlului efectuat la pepinerele de material săditor din Republica Moldova, Rosselhoznadzor a decis să majoreze volum de import al măterialului săditor şi să accepte importul materialului săditor viticol şi pomicol din 18 pepiniere ale agenţilor economici din Republica Moldova.

Lista agenţilor economici şi volumele de export acceptate de partea rusă a fost plasatăe pe siteul Rosselihoznadzor şi include companiile Vitis Cojuşna SRL, AMG Kernel SRL, Selmax si K SRL, Gospodarul Rediu SRL, Translivas SRL, Est Euro Vitis SRL, Normexim SRL, Mecgrato SA, SRL Vicmar Agro, SRL Smarta AC, Viva-Igna SRL, Gospodăriile Ţărăneşti GT Rusnac Viorel Anatolii, GT Dvorschi Viorel Iurie, GT Gojan Valentin Ivan, GT Savina Claudia, GT M.I. Paciu, GŢ Cebotari Feodor Mihail şi GŢ Ghilinschii Dumitru Feodor.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.