Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor

1 2 3
 • AMG Kernnel SRL dispune de o pepinieră contemporană de 250-300 mii de puieţi altoiţi
  Foto: president.md
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor
  Foto: fsvps.ru
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor 1
  Foto: fsvps.ru
Luni, 09.10.2017 04:47   942
Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a făcut publică lista a 18 gospodării țărănești și întreprinderi agricole ce au obținut dreptul pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă.

Potrivit Agenției Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA), acesta este rezultatul inspectării în perioada 18-24 iunie 2017 a pepinierelor pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă de către un grup de specialiști ai Rosselhoznadzor în comun cu inspectorii ANSA. 

"Pentru investigările comune planificate anterior au fost declarate 25 pepiniere, însă cinci din ele au fost inspectate în anul 2016, iar trei au refuzat să fie vizitate, motivând cu lipsa cererii comerciale pentru anul 2017 din partea partenerilor din Federația Rusă" se arată într-un comunicat ANSA.

În cadrul vizitei echipa de experți ruși și moldoveni a investigat pepinierele amplasate în raioanele Briceni, Edineț, Orhei, Strășeni și Sîngerei.

"S-a efectuat observările vizuale în plantațiile-mamă, școlile de vițe altoite și pomi altoiți, a locurilor de pregătire și păstrare a materialului săditor cu prelevarea a 183 mostre de plante, părți de plante și sol. Mostrele au fost prelevate de specialiștii ruși în comun cu inspectorii teritoriali din raza de amplasare a pepinierei și reprezentantul proprietarului companiei conform metodologiei de prelevare și ambalare a probelor cu perfectarea etichetelor pentru fiecare probă în parte, a actelor de prelevare a mostrelor și cu numerotarea mostrelor prelevate pentru fiecare pepinieră în parte", susține ANSA.

În rezultatul controlului efectuat la pepinerele de material săditor din Republica Moldova, Rosselhoznadzor a decis să majoreze volum de import al măterialului săditor și să accepte importul materialului săditor viticol și pomicol din 18 pepiniere ale agenților economici din Republica Moldova.

Lista agenților economici și volumele de export acceptate de partea rusă a fost plasatăe pe siteul Rosselihoznadzor și include companiile Vitis Cojușna SRL, AMG Kernel SRL, Selmax si K SRL, Gospodarul Rediu SRL, Translivas SRL, Est Euro Vitis SRL, Normexim SRL, Mecgrato SA, SRL Vicmar Agro, SRL Smarta AC, Viva-Igna SRL, Gospodăriile Ţărănești GT Rusnac Viorel Anatolii, GT Dvorschi Viorel Iurie, GT Gojan Valentin Ivan, GT Savina Claudia, GT M.I. Paciu, GŢ Cebotari Feodor Mihail și GŢ Ghilinschii Dumitru Feodor.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close