Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor

1 2 3
 • AMG Kernnel SRL dispune de o pepinieră contemporană de 250-300 mii de puieţi altoiţi
  Foto: president.md
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor
  Foto: fsvps.ru
 • Lista companiilor care pot exporta în Rusia material săditor 1
  Foto: fsvps.ru
Luni, 09.10.2017 04:47   860
Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a făcut publică lista a 18 gospodării țărănești și întreprinderi agricole ce au obținut dreptul pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă.

Potrivit Agenției Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA), acesta este rezultatul inspectării în perioada 18-24 iunie 2017 a pepinierelor pentru exportul materialului săditor viticol, pomicol și decorativ din Republica Moldova în Federația Rusă de către un grup de specialiști ai Rosselhoznadzor în comun cu inspectorii ANSA. 

"Pentru investigările comune planificate anterior au fost declarate 25 pepiniere, însă cinci din ele au fost inspectate în anul 2016, iar trei au refuzat să fie vizitate, motivând cu lipsa cererii comerciale pentru anul 2017 din partea partenerilor din Federația Rusă" se arată într-un comunicat ANSA.

În cadrul vizitei echipa de experți ruși și moldoveni a investigat pepinierele amplasate în raioanele Briceni, Edineț, Orhei, Strășeni și Sîngerei.

"S-a efectuat observările vizuale în plantațiile-mamă, școlile de vițe altoite și pomi altoiți, a locurilor de pregătire și păstrare a materialului săditor cu prelevarea a 183 mostre de plante, părți de plante și sol. Mostrele au fost prelevate de specialiștii ruși în comun cu inspectorii teritoriali din raza de amplasare a pepinierei și reprezentantul proprietarului companiei conform metodologiei de prelevare și ambalare a probelor cu perfectarea etichetelor pentru fiecare probă în parte, a actelor de prelevare a mostrelor și cu numerotarea mostrelor prelevate pentru fiecare pepinieră în parte", susține ANSA.

În rezultatul controlului efectuat la pepinerele de material săditor din Republica Moldova, Rosselhoznadzor a decis să majoreze volum de import al măterialului săditor și să accepte importul materialului săditor viticol și pomicol din 18 pepiniere ale agenților economici din Republica Moldova.

Lista agenților economici și volumele de export acceptate de partea rusă a fost plasatăe pe siteul Rosselihoznadzor și include companiile Vitis Cojușna SRL, AMG Kernel SRL, Selmax si K SRL, Gospodarul Rediu SRL, Translivas SRL, Est Euro Vitis SRL, Normexim SRL, Mecgrato SA, SRL Vicmar Agro, SRL Smarta AC, Viva-Igna SRL, Gospodăriile Ţărănești GT Rusnac Viorel Anatolii, GT Dvorschi Viorel Iurie, GT Gojan Valentin Ivan, GT Savina Claudia, GT M.I. Paciu, GŢ Cebotari Feodor Mihail și GŢ Ghilinschii Dumitru Feodor.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close