La Punct rom
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Arovin Bulboaca SA convoacă adunarea anuală a acționarilor pe 27 iunie curent.
 • Întreprinderea mixtă Alimcom SA convoacă adunarea anuală a acționarilor pe 28 iunie, la Chișinău.
 • Pe 29 iunie are loc adunarea extraordinară a acționarilor Floarea Soarelui SA, la Bălți.
 • Pe 30 iunie la Rîșcova, Criuleni, începe competiția ideilor inovative pentru schimbările climatice - Climate Launchpad Moldova 2018.
 • Pe 2 iulie compania Tarom lansează zboruri directe Chișinău - Timișoara.
 • Pe 4 iulie are loc adunarea anuală a acționarilor Mărculești-Combi SA.
 • Lactis S.A. convoacă adunarea generală extraordinară a acționarilor pe 5 iulie curent.
 • Pe 1 august urmează să-și înceapă activitatea Depozitarul Central Unic al Moldovei.
 • Călărași
  Pe 7 august are loc adunarea anuală repetată a Fabricii de Produse Lactate din Călărași.
 • Tutun-CTC SA urmează să achite dividendele pentru anul 2017 până la data de 16 august curent.
 • Pe 20-22 septembrie 2018 la Chișinău are loc forumul economic moldo-rus.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.
 • La 1 ianuarie 2019 intră în vigoare Convenţia între Moldova şi Georgia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.
 • Până la sfârșitul anului 2018 Guvernul urmează să instituie o structură responsabilă de cooperarea cu societatea civilă.
 • Guvernul și-a asumat obligația de a elabora un studiu legat de aplicarea Legii cu privire la sponsorizare și filantropie, până la sfârșitul 2018.
 • În august 2019 se încheie campania de informare și assitență privind activitățile sub incidența DCFTA în Republica Moldova.
 • Guvernul și-a asumat să unifice toate reglementările privind impozitul pe venit al ONG-urilor într-un capitol distinct al Codului Fiscal, până la sfârșitul 2020.

Cine e milionarul român ce a sprijinit-o pe Simona Halep în drumul spre numărul 1 mondial la tenis

1 2 3
 • Simona Halep este prima româncă ajunsă în fruntea clasamentului WTA, după ce a învins-o, în semifinalale China Open, pe Jelena Ostapenko
  Foto: wtatennis.com
 • Simona Halep şi Corneliu Idu
  Foto: gsp.ro
 • Pregătirea unui jucător profesionist de tenis de la 5 la18 ani costă circa 300.000 dolari
  Foto: wtatennis.com
Duminică, 08.10.2017 09:06   1118
Jucătoarea de tenis Simona Halep este prima româncă ajunsă în fruntea clasamentului WTA, după ce a învins-o, în semifinalale China Open, pe Jelena Ostapenko, numărul 8 mondial.

Simona a reușit să treacă de jucătoare letonă în două seturi, scor 6-2, 6-4. Până la acest moment, Halep a câștigat din tenis premii brute de 18,3 milioane de euro.

Banii lui Idu au ajutat-o pe Simona Halep să intre în circuitul european

CNN a prezentat anterior o analiză despre costurile foarte mari necesare formării unui jucător profesionist de tenis de top, dându-le ca exemplu pe Simona Halep, despre care postul american scrie că a fost ajutată în carieră de omul de afaceri Corneliu Idu, și pe Madison Keys, a cărei familie a trebuit să se mute pentru ca ea să ajungă o sportivă importantă, potrivit profit.ro.

În analiza CNN, este arătat că omul de afaceri Corneliu Idu, cu o avere estimată la 130 de milioane de dolari, este deținătorul operatorului portuar Comvex Constanța, dezvoltând și unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din România, Tenis Club Idu.

Dacă nu ar fi fost acest magnat român al transporturilor maritime, poate că Simona Halep nu ar fi ajuns niciodată una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, precizează publicația.

Crescută în orașul Constanța de la malul Mării Negre, Halep avea nevoie de competiții internaționale pentru a-și dezvolta cariera.

Corneliu Idu a fost salvarea fetiței de 14 ani și ea a ajuns să joace finala French Open din 2014 și să urce pe locul 2 mondial, a precizat sursa citată. "A fost extraordinar de scump, îi aveam numai pe părinți ca susținere, nu aveam sponsori", a declarat Halep, într-un interviu acordat în perioada ultimei ediții a Wuhan Open.

Cu excepția celor patru țări care organizează turnee de Grand Slam, ale căror federații bogate au programe de finanțare a carierei tinerilor jucători, federația română nu beneficia de fonduri pentru a o susține pe Halep. Idu, unul dintre cei mai bogați oameni din Constanța, era proprietarul Tenis Club Idu, unde se antrena Halep.

Banii lui au ajutat-o pe Simona Halep să intre în circuitul european al juniorilor timp de doi ani, până la vârsta de 16 ani. "Asta a fost, nu am avut niciun alt sponsor. Părinții mei au făcut tot ce au putut ca să ajung unde sunt acum, dar a fost bine pentru noi că am avut acest ajutor", a afimat Halep. 

Cât costă dezvoltarea unui jucător de tenis

Te gândești că tenisul este super-profitabil dacă Novak Djokovici a devenit primul jucător care depășește 100 de milioane de dolari din premii, iar Serena Williams este sportiva plătită cel mai bine din lume, cu aproape 29 de milioane de dolari venituri anuale, potrivit Forbes.

Potrivit federației britanice de tenis, dezvoltarea carierei unui jucător de la 5 la 18 ani poate costa în jurul a 250.000 de lire sterline (280.000 de euro, 300.000 de dolari). Asta face din ce în ce mai important suportul părinților, sponsorilor, investitorilor sau federațiilor naționale și îi pune pe copii sub o și mai mare presiune să facă performanță.

Chiar dacă ajungi un jucător profesionist, realitatea arată că nu este obligatoriu să te îmbogățești: Potrivit unui studiu realizat de ITF în 2013, jumătate din cei 14.000 de jucători profesioniști, băieți și fete, nu câștigă nimic. Spre deosebire de jucătorii profesioniști de fotbal, care au salarii fixe, jucătorii de tenis sunt antreprenori, majoritatea fiind obligată să plătească pentru tot, antrenamente, călătorii, hrană, cazare.

Pentru fete, ITF estimează aceste costuri anuale la o valoare medie cuprinsă între 38.800 și 40.180 de dolari, fără antrenamente. Cheltuielile pentru viitoarea Serena Williams sau viitorul Novak Djokovici pot urca vertiginos dacă îți înscrii copilul la o academie de tenis.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Proprietari și manageri   Evoluții și startup-uri  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close