Moldova Agroindbank, în topul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est

shadow
Vineri, 06.10.2017 11:53   2225
BC „Moldova Agroindbank” S.A. și-a reconfirmat poziția și statutul de cea mai mare și performantă bancă din Republica Moldova, fiind inclusă în clasamentul “TOP 100 SEE” elaborat anual de către agenția financiară internațională SEE News.

Mai mult, MAIB a avansat trei poziții față de anul 2015 și a ocupat locul 69 în topul celor mai mari 100 de bănci din Europa de Sud-Est.

Clasamentul a fost întocmit în baza analizei dinamicii indicatorilor de performanță atinse de băncile din regiune, după active totale și profitul net. “TOP 100 SEE” se bazează pe un număr de peste 2 500 companii și cuprinde cele mai mari societăți de asigurare, bănci și instituții non-financiare din Europa de Sud-Est.

Astfel, la 31 decembrie 2016 activele totale ale Moldova Agroindbank au constituit 945.3 milioane de euro, fiind în creștere cu 8,31% față de finele anului 2015.

Advertisement

Profitul a fost de 19.5 milioane de euro.

„Trendul ascendent al indicatorilor de performanță demonstrează că am ales și implementăm o strategie corectă în activitatea băncii, având o puternică și profesionistă echipă, precum și clienți fideli. Noi vom continua misiunea noastră  de a oferi servicii calitative și sigure, vom construi relații de parteneriat durabile cu clienții noștri, promovând transparența în activitate și oferind produse inovative. Iar munca noastră, la sigur, va fi apreciată pe plan național și internațional”, a declarat Președintele Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari.

În “TOP 100 SEE 2016” au fost incluse trei bănci comerciale din Republica Moldova, Moldova Agroindbank  fiind lider printre aceștia.

SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe este un furnizor de știri de business și informații privind piețele emergente, cu o experiență de peste 15 ani în domeniu.Oportunitati