Reacția Fincombank la sancționarea unui acționar. Nu a influențat activitatea Băncii

shadow
Joi, 05.10.2017 19:04   2419
FinComBank anunță că a luat act despre sancțiunea aplicată de către Banca Națională a Moldovei (BNM) unui acționar al instituției financiare.

"Conform informației publice, sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea cerințelor Legii instituțiilor financiare privind prezentarea informațiilor și documentelor solicitate de Banca Națională în scopul supravegherii și evaluării calității acționarilor băncii.

În conformitate cu cerințele Legii privind protecția datelor cu caracter personal și Legii privind societățile pe acțiuni, ”FinComBank” SA nu este în drept să divulge datele personale ale acționarului vizat fără acordul lui. Suplimentar atragem atenția că aplicarea sancțiunii asupra unui acționar, nu a influențat activitatea sau bunul mers al Bancii.

AdvertisementPoltica de activitate și dezvoltare a FinComBank este orientată spre identificarea și aplicarea soluțiilor financiar-bancare eficiente pentru clienții săi, iar autoritatea de reglementare oferă drept exemplu Fincombank S.A. atunci când vorbește despre retail. Mai mult, în ratingul realizat de Agenția de Rating și Estimare Estimator-VM SRL privind eficiența bancară pentru primele 7 luni ale anului, FinComBank se clasează printre primile șase bănci, din cele 11 bănci incluse", susține instituția.

Amintim că ieri, BNM a informat despre aplicarea unei amenzi unui acționar al băncii. E vorba de fostul vicepreședinte al instituției, Alexandru Sisterov, care deține în prezent o cotă de 2,64% din acțiunile băncii, iar valoarea amenzii a constituit circa 34.700 de lei.

Conform informaților oficiale, sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea cerințelor Legii instituțiilor financiare privind prezentarea informațiilor și documentelor solicitate de Banca Națională în scopul supravegherii și evaluării calității acționarilor băncii.Oportunitati