Un miliardar rus, născut în Moldova, pe cale să dea o nouă lovitură

shadow
Vineri, 29.09.2017 07:31   9020
Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari este pe cale să dea o nouă lovitură pe piața imobiliară din România.

Oligarhul rus de origine moldoveană discută vânzarea unei pachet important de acțiuni din compania sa O1 Properties, unul dintre cei mai mari proprietari din Rusia, către un dezvoltator chinez.

Surse citate de Reuters spun că pachetul de acțiuni de 51% este vizat de al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar chinez, compania Vanke.

O1 Properties deține 15 centre de afaceri în Moscova evaluate la circa 4 miliarde de dolari. Banii din vânzare ar urma să fie utilizați pentru noi achiziții, spun sursele citate de Reuters.

O purtătoare de cuvânt O1 Properties a declarat că nu există oferte specifice în acest moment, reiterând un comentariu din ultima săptămână.

Advertisement

Prin acest pas cel de-al doilea mare dezvoltator de imobile din China, Vanke își diversifică afacerile în contextul concurenței dure în sectorul rezidențial din China.

Boris Mints este originar din Râbnița, Republica Moldova, dar activitatea sa și afacerile sale le are în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state. În 2014, el a vândut grupului Goldman Sachs International un pachet de 12% din filiala O1 Group - O1 Properties.

Mints a folosit veniturile pentru a cumpăra mai multe fonduri de pensii rusești și o cotă în CA Immobilien Anlagen din Austria, care investește în imobiliare, inclusiv în România. La finele anului trecut el a vândut cota sa.

Citiți și: Un singur originar din Moldova, în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lumeOportunitati