Colegiu de Inginerie în loc de Academie

shadow
Sâmbătă, 23.09.2017 10:00   1790
Guvernul Germaniei va susține eforturile autorităților din Moldova privind crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru companiile care activează în Republica Moldova, în special cele cu capital german.

O declarație în acest sens a fost făcută de noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Germania investește în dezvoltarea sistemului educațional din Moldova

Julia Monar a menționat că decizia respectivă vine în urma intensificării relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Germania, în special prin majorarea semnificativă a proiectelor investiționale a companiilor germane în diferite sectoare ale economiei naționale, preponderent în automotive.

”Crearea unei instituții de pregătire a specialiștilor calificați, în baza unor metode inovative și moderne, va contribui la creșterea calității mărfurilor produse în Moldova, va ridica nivelul de concurență a acestora pe piața comunitară sau din alte regiuni. În context, autoritățile de la Berlin sunt dispuse să acorde suportul financiar, tehnic, didactic sau de alt nivel pentru a transforma Colegiul de Inginerie într-o adevărată pepinieră de cadre calificate pentru economia Moldovei”, a accentuat diplomatul german.

La rândul său, vicepremierul Octavian Calmîc a specificat că pregătirea cadrelor calificate, după creșterea numărului de proiecte investiționale în Republica Moldova, în special în zonele economice libere și parcurile industriale, a devenit o prioritate pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Evoluții și startup-uri   Piața muncii  

Advertisement

Oportunitati