Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Cine stă în spatele noii piramide financiare ce bântuie în Moldova și în regiune

1 2 3
 • Fondatoarea OneCoin, Ruja Ignatova
  Foto: onecoin.eu
 • O reuniune la Chişinău a clienţilor OneCoin
  Foto: onecoin/facebook
 • OneCoin vinde de fapt pachete educaţionale în loc de criptovalută
  Foto: onecoin-24.eu
Luni, 18.09.2017 13:40   6361
OneCoin, schemă de tip Ponzi promovată ca o criptovalută, care s-a extins și în Moldova este deținută de companiile offshore OneCoin Ltd (Dubai) și OneLife Network Ltd (Belize), ambele conduse de afacerista bulgară Ruja Ignatova.

Potrivit Publika.md, mii de moldoveni, dornici de a se îmbogăți peste noapte, s-au lăsat convinși să investească bani grei în această pretinsă monedă virtuală. Oamenilor li s-a promis că noua criptovalută OneCoin nu doar că va repeta sucesul Bitcoin-ului, care în câțiva ani a ajuns să coste mii de dolari, ci va deveni mijloc de plată universal.

În schemă au fost atrași și funcționari publici

"În lista reprezentanților Onecoin Moldova care au racolat cele mai multe persoane în această afacere, capetele de afiș sunt Lilia Scutaru, o moldoveancă stabilită la București și Andrian Arseni, fost director executiv al falimentarei companii de asigurări Euroasig Grup. Printre promotori Onecoin în Moldova se regăsesc și funcționari publici de rang înalt, dar și vedete din showbizul autohton", susține Publika.md.

"Onecoin-ul este centralizat. Există o companie, există un fondator, există evidență", explică însă reprezentantul OneCoin în Moldova.

Cum funcționează schema

Potrivit OneCoin, activitatea sa principală este vânzarea de materiale educaționale pentru tranzacționare.

Membrii pot achiziționa pachete educaționale la un preț între o sută și 118 000 de euro. Fiecare pachet include "tokens" (jetoane) care pot fi  apreciate ca "OneCoin" personal.

Cu toate acestea, într-o întâlnire tipică de recrutare OneCoin, majoritatea recrutorilor vorbesc despre investițiile în criptovalută, iar materialul educațional este abia menționat, potrivit Wikipedia.

În prezent, nu există nici o modalitate de a face schimb de monede unice în orice altă monedă. Începând cu ianuarie 2017, singura modalitate de a face schimb de monede unice la orice altă monedă a fost OneCoin Exchange, dar sistemul a fost sistat.

În același timp autoritățile din mai multe state din Europa au luat deja măsuri pentru a stopa activitatea aceste piramide financiare.

De exemplu Banca Centrală a Ungariei atenționa încă în vara anului 2015 că OneCoin poartă toate însemnele unei piramide financiare.

Schema s-a extins

Cu toate acestea schema a luat amploare în mai multe state din Europa și Asia.

În aprilie 2017, bunăoară Autoritatea federală de supraveghere financiară din Germania (BaFin) a dispus încetarea imediată a activității piramidei și blocarea a 29 de milioane în euro de pe conturile companiei locale IMS International Marketing Services Gmbh, prin care se făceau operațiunile cu clienții OneCoin din Germania.

Din comunicatul BaFin rezultă adepțiii din Germania a noii criptovalute au cheltuit circa 360 de milioane de euro într-un an.

În plus publicația Kapital din Bulgaria a constatat că Ruja Ignatova și familia ei a rupt toate legăturile cu companiile bulgare prin transferarea activelor către un tânăr fără istorie. 

De notat că și autoritățile din Italia, Belgia, Marea Britanie, Finlanda, Letonia, Belize, India și Kazahstan au demarat anchete penale în cazul acestei piramide.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close