Cine stă în spatele noii piramide financiare ce bântuie în Moldova și în regiune

shadow
Luni, 18.09.2017 13:40   6800
OneCoin, schemă de tip Ponzi promovată ca o criptovalută, care s-a extins și în Moldova este deținută de companiile offshore OneCoin Ltd (Dubai) și OneLife Network Ltd (Belize), ambele conduse de afacerista bulgară Ruja Ignatova.

Potrivit Publika.md, mii de moldoveni, dornici de a se îmbogăți peste noapte, s-au lăsat convinși să investească bani grei în această pretinsă monedă virtuală. Oamenilor li s-a promis că noua criptovalută OneCoin nu doar că va repeta sucesul Bitcoin-ului, care în câțiva ani a ajuns să coste mii de dolari, ci va deveni mijloc de plată universal.

În schemă au fost atrași și funcționari publici

"În lista reprezentanților Onecoin Moldova care au racolat cele mai multe persoane în această afacere, capetele de afiș sunt Lilia Scutaru, o moldoveancă stabilită la București și Andrian Arseni, fost director executiv al falimentarei companii de asigurări Euroasig Grup. Printre promotori Onecoin în Moldova se regăsesc și funcționari publici de rang înalt, dar și vedete din showbizul autohton", susține Publika.md.

"Onecoin-ul este centralizat. Există o companie, există un fondator, există evidență", explică însă reprezentantul OneCoin în Moldova.

Cum funcționează schema

Potrivit OneCoin, activitatea sa principală este vânzarea de materiale educaționale pentru tranzacționare.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati