Cine va plăti datoriile de miliarde pentru energia termică

shadow
Joi, 21.09.2017 07:20   1432
La finele anului 2016 datoriile față de întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz, ale furnizorului de energie termică din municipiul Chișinău, Termoelectrica constituiau 2,88 miliarde de lei, arată raportul de audit, care constata și faptul că întreprinderea nu avea negociat un grafic de rambursare a acesteia, ceea ce ar constitui un risc.

În același timp valoarea creanțelor pe care le are de recuperat Termoelectrica se ridicau la 1,13 miliarde lei, din care 1,03 miliarde sunt comerciale, multe din care sunt practic irecuperabile.

Citiți și: 

Termoelectrica cere o nouă majorare a tarifelor la căldură

Întreprinderea încearcă să recupereze măcar datoriile consumatorilor casnici, respectiv ale întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ care se ridică la 650 de milioane lei și care s-au format în ultimii 10-15 ani.

Potrivit administrației municipale datoriile uriașe pun în pericol pregătirea blocurilor de locuit pentru sezonul rece. Soluția Primăriei - lichidarea prin faliment sau reorganizarea gestionarilor cu datorii. Numai că, în acest caz, datoria către Termoelectrica va trebui achitată de municipalitate.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati