Un nou Program național! Elevii vor fi asigurați cu fructe proaspete

shadow
Duminică, 10.09.2017 05:41   2181
În luna octombrie 2017, Guvernul va lansa Programul național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete, care va avea drept obiective principale sporirea consumului regulat de fructe în rândul copiilor și susținerea producătorilor autohtoni, a anunțat viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Potrivit vicepremierului, Programul va cuprinde elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual.

”La prima etapă de implementare a Programului ne vom limita doar la mere, iar ulterior ne propunem ca elevii să fie asigurați și cu alte fructe sezoniere, care sunt recoltare la noi în țară”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul ședinței a fost luată decizia ca în decurs de 7 zile să fie elaborat conceptul, regulamentul, caietul de sarcini și alte documente necesare pentru punere în aplicare a Programului.

Participanții la reuniune, reprezentanți ai diferitor instituții de stat, Asociației producătorilor și Exportatorilor de fructe ”Moldova Fruct”, precum și unor organizații non-guvernamentale au convenit că fructele vor fi procurate doar de la producătorii autohtoni în urma unui examen fito-sanitar, care dispun de condiții de păstrare a acestora și asigură îndeplinirea cerințelor înaintate pentru standardele fructelor.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Protecția consumatorilor   Agricultura și vinificația   HoReCa  

Advertisement

Oportunitati