Cum a fost privatizat hotelul Codru

shadow
Marţi, 05.09.2017 05:30   4389
Centrul de Politici și Reforme (CPR) susține că privatizarea hotelului Codru a adus pierderi bugetului de stat al Moldovei în valoare de 16 milioane de euro și cere autorităților să prezinte informații privind implicarea a actualului președinte Igor Dodon în procesul de privatizarea instituției de cazare. În același timp companiile specializate au evaluat imobilul și afacerea la un preț de patru ori mai mic.

"Să ni se ofere informația referitor la indicațiile date de Igor Dodon, în calitate de Ministru al Economiei, subalternilor săi, inclusiv șefului Agenției Proprietății Publice, aflat în subordinea sa directă, instituție responsabilă de administrarea proprietății statului; să ni se ofere informația privind instituțiile de drept sesizate și solicitările propriu-zise, unde au fost expuse suspiciunile concrete despre neregularitățile din procesul de privatizare a Hotelului Codru; să se dispună publicarea scrisorii semnate de către Ministrul Economiei și Primul ministru de atunci, către Președintele Voronin; să ni se ofere o explicație a motivului din care scrisoarea sus-menționată a fost secretizată, ținând cont de legislația privind secretul de stat, să ni se ofere informație despre răspunsul la scrisoarea adresată Președintelui Voronin. În cazul în care și această informație este secretizată, să se dispună desecretizarea acesteia”, se precizează în solicitarea Centrului.

Citiți și: Finpar vinde hotelul Codru

Astfel CPR readuce pe ordinea de zi subiectul privatizării Hotelului Cordu în decembrie 2008, despre care s-a scris mult în ultimii 8-9 ani.

Privatizare contestată

Complexul hotelier Codru, cu o suprafață totală de peste 10.500 de metri pătrați, a fost proprietate de stat până pe 24 decembrie 2008, când a fost privatizat de compania Daranian Holdings Limited din Cipru, care a plătit 50,3 milioane de lei, circa 3,45 milioane de euro la cursul din acea zi.

Firma Daranian a fost reprezentată la semnarea tranzacției de Cristina Balan, una din persoanele de încredere a lui Vlad Plahotniuc.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Reforme și politica economică   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati