Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Moldova a ajuns unul din liderii mondiali după numărul de locuri de muncă create

1
 • Introscop 2015: Miting electoral în loc de muncă
  Foto: arhiva
Vineri, 01.09.2017 05:59   1797
Republica Moldova a ajuns pe locul șase în lume în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create în 2016 în raport cu numărul populației, potrivit raportului Global Location Trends 2017 Annual Report al companiei americane de tehnologie IBM.

Republica Moldova este cea mai nouă destinație de investiții emergente, se arată în raportul companiei americane. Țara noastră s-a clasat pe locul șase în clasamentul locurilor noi de muncă create la un milion de locuitori, în timp ce Croația și România ocupă locurile 11 ​​și respectiv 19.

Alte țări care au performanțe bune la acest capitol sunt în America Latină și Orientul Mijlociu, cu Bahrain, Costa Rica, Emiratele Arabe Unite, Oman, Qatar și Mexic, toate făcând parte din top 20 la nivel mondial. 

Lideri regionali și globali sunt Serbia și Macedonia, care se situează pe locul întâi și al treilea în lume în ceea ce privește numărul de locuri de muncă create anul trecut în raport cu numărul populației, ambele țări continuând să se dezvolte în ritmul puternic pe care l-au dezvoltat în ultimii 3-4 ani, arată raportul IBM.

"Aceste rezultate arată că Balcanii de Vest sunt acum ferm pe radarul investitorilor străini, companiile vizând din ce în ce mai multe țări din regiune ca locații atractive pentru extinderea lor în Europa", susțin autorii studiului.

În același timp după numărul total de locuri de muncă create în 2016, Serbia ocupă locul 13 în lume. Asta după ce a înregistrat o creștere de peste 25% a investițiilor interne.  

Lider global după numărul total de locuri de muncă este India, urmată de SUA și Mexic. China ocupă locul 4, Rusia - locul 9, Polonia e pe 11 în timp ce România a fost a 18-a.

Rezultatul foarte bun al Republicii Moldova se datorează în mare parte intrării pe piață a unor companii din domeniul automotive, cărora guvernul le-a oferit facilități importante pentru dezvoltarea unor producții, în special în zone economice libere sau parcuri industriale.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Piața muncii   Reforme și politica economică  
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close