Falimente răsunătoare: Milionari din Moldova au de plătit în România datorii de 60 milioane euro

shadow
Sâmbătă, 26.08.2017 10:10   6921
Producătorul de sticlă Gerom Buzău din România, companie ce a intrat în insolvență în luna mai 2017, va avea de plătit aproape 30 milioane euro dacă vrea să revină "curat" pe piață, anunță Profit.ro.

Potrivit profit.ro, Gerom are 178 de creditori, datoriile cărora au fost admise, fiind trecute în acest cuantum în tabelul preliminar de creanțe.

De la 11 milioane euro la 30 milioane euro

În luna mai, însă în documentele prezentate instanței pentru inițierea procedurii de insolvență Gerom aducea ca argument pentru care a recurs la insolvență existența unor datorii comerciale de peste 11 milioane de euro.

În ce condiții obligațiile s-au majorat de aproape trei ori nu este clar, dar cel mai mare creditor cu 22,75 milioane RON, adică peste cinci milioane de euro al Gerom SA era banca moldovenească Moldova Agroindbank (MAIB).

Al creditor era Fiscul din România, dar și companii ce fac parte din grupul AMG al milionarului Nicolae Ciornâi.

Citiți și:

Noul proiect investițional al familiei milionarului Nicolae Ciornâi

Gerom este listată la bursa din București. Acțiunile companiei, care are acum mai puțin de 50 de angajați, sunt deținute în proporție de 80% de compania de dezvoltare imobiliară Hystria Expert SRL (controlată prin firma Rtzen Import Export Limited din Cipru de familia milionarului moldovean Nicolae Ciornâi), iar 15% aparțin fostului deputat democrat Valeriu Guma.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati