De ce călătoria cu troleibuzul și autobuzul în Chișinău ar putea costa cu 33-50% mai scump

shadow
Joi, 24.08.2017 17:50   1798
Întreprinderi municipale și companii private au solicitat Primăriei Capitalei majorarea tarifului la călătoriile în transportul public. Astfel, prețul călătoriei cu troleibuzul ar putea crește de la 2 la 3 lei, iar pentru o călătorie cu autobuzul am putea fi nevoiți să scoatem din buzunar 4-5 lei.

Unele solicitări stau la primărie deja de jumătate de an. E cazul Regiei Transport Electric, iar altele sunt mai recente. 

Cine-i de vină?

Astfel Regia Transport Electric (RTE) susținea încă în martie 2017 că din cauza scumpirii de aproape cinci ori a energiei electrice, dar și reducerii numărului de călători ce nu beneficiază de abonamente sociale, costul real al unei călătorii este mai mare de 3,2 lei.

Astfel Regia solicită ca tariful pentru o călătorie cu troleibuzul să fie majorat cu 50%, până la 3 lei. 

În schimb Parcul Urban de Autobuze anunță că din cauza prețului mic, întreprinderea nu se poate dezvolta și nu poate achiziona alte unități de transport, în condițiile în care majoritatea celor ce circulă termenul de exploatare depășit.

În consecință solicită majorare a călătoriei cu autobuzul până la 4 lei, iar după orele 9 până la 5 lei. 

De notat că anual pentru a menține activitatea Regiei Transport Electric și Parcului Urban de Autobuze, Primăria alocă peste 200 de milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati