Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Destituit și condamnat, Iurie Chirinciuc și-a prezentat raportul de activitate ca ministru

1
 • Cel mai mare eşec s-a atestat la proiectele de reabilitare a drumurilor pe banii donatorilor
  Foto: mtid.gov.md
Duminică, 13.08.2017 08:10   1798

Fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat pe 9 august, la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de abuz în serviciu și trafic de influență în utilizarea unor fonduri europene, a publicat pe blog un amplu raport al activității sale.

"Prin prezentul raport am încercat să sintetizez cele mai importante reforme pe care le-am promovat, și pe care am reușit să le realizez sau inițiez din postura de ministru pe care am deținut-o din august 2015 până în mai 2017", scrie exministrul, revocat din funcție pe 30 mai 2017.

Despre mandatul dificil și rezistența

Iurie Chirinciuc susține că a fost un mandat dificil, deoarece a muncit într-un guvern de coaliție și a fost adesea pus în situația în care trebuia "să înfrunte rezistența, inclusiv din interiorul guvernului". În plus, spune că a avut constrângeri semnificative sub aspect administrativ și conjunctural. Astfel în loc de 56 de angajați Ministerul a avut doar 40, adică cu 30% mai puțin.

Citiți și:

Tranzacția încheiată de fostul Ministru al Transporturilor cu Procuratura

Fostul ministru se laudă că în condițiile unei austerități bugetare și în perioada în care ramura transporturilor aeriene și feroviare a fost afectată de conflictul din Estul Ucrainei, iar conturile mai multor întreprinderi de stat erau blocate fie erau blocate mijloacele financiare a reușit să aducă companiile statului la profit.

În acest sens amintește de cazul MoldATSA, mijloacele financiare ale căreia au fost blocate din cauza unui litigiu al Moldovei cu o companie ucraineană, dar și de situația de la AIR Moldova, care după pierderi de 226,9 milioane lei în 2015, a reușit în 2016 să înregistreze profit de 8,58 milioane lei.

Cât despre situația de la Calea Ferată din Moldova, întreprindere ce continuă să genereze pierderi uriașe, acesta spune că "chiar dacă a încheiat exercițiul financiar în 2016 cu pierdere (53,2 milioane lei n.r.), aceasta era în jumătate față de pierderile înregistrate anterior".


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Reforme și politica economică   Corupția   Gestionarea banilor publici  
pentru a vedea articolul intreg pentru a vedea toate articolele
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close