Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • La Chișinău are loc concursul de vinuri și băutiru tari ”Black Sea Region Wines and Spirits”, pe 21-22 februarie 2018.
 • În perioada 21-23 februarie 2017 Poliproject Exhibitions organizează expoziţia specializată de vinuri ”ExpoVin Moldova”.
 • Pe 14-17 martie la Moldexpo se desfășoară expoziția de primăvară a tehnicii, produselor și serviciilor agricole ”Moldagroteh 2018”.
 • Pe 22-25 martie la Moldexpo este organizată expoziția de echipamente, tehnologii și servicii de construcție ”Moldconstruct 2018”.
 • În perioada 25-28 martie la Moldexpo se desfășoară expoziţia în domeniul energeticii ”MoldEnergy 2018”.
 • Pe 29-31 martie vinificatorii moldoveni participă la Campionatul Euroasiatic al Vinurilor și Băuturilor Tari, la Rostov (Rusia).
 • În perioada 29 martie - 1 aprilie la Chișinău are loc expoziția de produse și servicii de călătorii ”Turism. Agrement. Hoteluri”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Destituit și condamnat, Iurie Chirinciuc și-a prezentat raportul de activitate ca ministru

1
 • Cel mai mare eşec s-a atestat la proiectele de reabilitare a drumurilor pe banii donatorilor
  Foto: mtid.gov.md
Duminică, 13.08.2017 08:10   1871

Fostul ministru al transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat pe 9 august, la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de abuz în serviciu și trafic de influență în utilizarea unor fonduri europene, a publicat pe blog un amplu raport al activității sale.

"Prin prezentul raport am încercat să sintetizez cele mai importante reforme pe care le-am promovat, și pe care am reușit să le realizez sau inițiez din postura de ministru pe care am deținut-o din august 2015 până în mai 2017", scrie exministrul, revocat din funcție pe 30 mai 2017.

Despre mandatul dificil și rezistența

Iurie Chirinciuc susține că a fost un mandat dificil, deoarece a muncit într-un guvern de coaliție și a fost adesea pus în situația în care trebuia "să înfrunte rezistența, inclusiv din interiorul guvernului". În plus, spune că a avut constrângeri semnificative sub aspect administrativ și conjunctural. Astfel în loc de 56 de angajați Ministerul a avut doar 40, adică cu 30% mai puțin.

Citiți și:

Tranzacția încheiată de fostul Ministru al Transporturilor cu Procuratura

Fostul ministru se laudă că în condițiile unei austerități bugetare și în perioada în care ramura transporturilor aeriene și feroviare a fost afectată de conflictul din Estul Ucrainei, iar conturile mai multor întreprinderi de stat erau blocate fie erau blocate mijloacele financiare a reușit să aducă companiile statului la profit.

În acest sens amintește de cazul MoldATSA, mijloacele financiare ale căreia au fost blocate din cauza unui litigiu al Moldovei cu o companie ucraineană, dar și de situația de la AIR Moldova, care după pierderi de 226,9 milioane lei în 2015, a reușit în 2016 să înregistreze profit de 8,58 milioane lei.

Cât despre situația de la Calea Ferată din Moldova, întreprindere ce continuă să genereze pierderi uriașe, acesta spune că "chiar dacă a încheiat exercițiul financiar în 2016 cu pierdere (53,2 milioane lei n.r.), aceasta era în jumătate față de pierderile înregistrate anterior".


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Reforme și politica economică   Corupția   Gestionarea banilor publici  
pentru a vedea articolul intreg pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close