Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • La Palatul Republicii pe 15 decembrie are loc Vernisajul Vinului - ”Visul unei nopți de iarnă”.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Topul celor mai prospere state din lume. Moldova a ajuns vecină cu Rusia

1
 • Foto: europalibera.org
Duminică, 13.08.2017 06:40   3153

Republica Moldova se află pe locul 96 în Indexul Anual al Prosperității pe glob (Prosperity Index 2016), un top anual, realizat de Legatum Institute din Londra. În acest an, în tabel sunt incluse 149 cele mai prospere țări din lume.

Față de anul precedent țara noastră aparent a coborât patru poziții, dar clasamentul din 2015 includea doar 142 de state.

Rusia a pierdut 40 de poziții

Republica Moldova se află imediat după Rusia, care s-a prăbușit în acest clasament de pe poziția 58 în 2015 pe locul 95, astfel fiind vizibil efectul embargourilor și războaielor comerciale și militare duse de această țară cu vecinii și statele dezvoltate.

Şi alte state postsovietice anterior mai prospere ca Moldova s-au prăbușit în acest clasament. De exemplu Belarus de pe locul 63 a ajuns pe 98, Ucraina de pe locul 70 pe poziția 107, Azerbaidjanul de pe 71 pe 103.

Din spațiul postsovietic cea mai prosperă națiune este Estonia (locul 26), întrecând state precum Cehia sau Italia.

Estonia este urmată de Letonia (locul 37), Lituania (locul 42) și Kârgâzstan (locul 77). Ultima a ajuns cea mai prosperă națiune din spațiul CSI, depășind națiuni mai bogate precum Kazahstanul sau Rusia.

România în schimb se menține pe locul 50.

Moldova are cele mai bune scoruri la educație și securitate

Clasamentul nu ia în calcul numai banii deținuți de o națiune ca singur factor reprezentantiv de prosperitate, ci mai mult decât atât. Pentru alcătuirea topului anual, organizația compară 104 variabile ce includ indicatori clasici precum venit pe cap de locuitor și numărul de persoane angajate cu normă întreagă, dar și alte date relevante precum numărul de servere securizate de internet pe care le are un stat sau cât de odihniți se simt locuitorii în viața de zi cu zi.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Legislația și reglementările   Protecția consumatorilor   Reforme și politica economică   Relații internaționale  
pentru a vedea articolul intreg pentru a vedea toate articolele
03 Decembrie 2017 Joburi
25 Noiembrie 2017 Joburi
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close