CNA: Un șef de Vamă protejat de conducerea instituției hărțuia agenții economici

shadow
Joi, 10.08.2017 06:49   1947
Igor Tropoțel, Șeful Biroului vamal Nord a fost reținut de ofițerii și procurori anticorupție în urma mai multor percheziții, efectuate, pe parcursul zilei de miercuri, la biroul și domiciliul acestuia. Funcționarul este suspectat de abuz de serviciu.

"Potrivit ordonanței procurorului, șeful Biroului, urmărind un interes personal, ar fi dat indicații unor subalterni de-ai săi să creeze intenționat impedimente unui agent economic, specializat în importul de lemn netivit din Ucraina", se arată într-un comunicat al CNA și Procuraturii Anticorupție.

Hărțuia un contribuabil 

Astfel agentul ar fi fost supus unor verificări suplimentare mai aspre, fiind obligat să achite taxe vamale neîntemeiate.

Asta chiar dacă agentul economici era în lista contribuabililor mari care beneficia de un regim facilitat în vamă.

"Concret, chiar dacă agentul economic era pe coridorul verde, la indicația șefului BV Nord, acesta era transferat pe culoarul rosu, ceea ce presupune un control mai riguros. Chiar și așa, in urma acelor verificări nu au fost identificate nereguli sau alte abateri, ceea ce denotă o hățuire intenționată a agentului economic. 

Ca rezultat al acțiunilor ilegale ale colaboratorilor vamali, agentul economic ar fi fost nevoit să returneze marfa în Ucraina, motiv pentru care, bugetul de stat nu a primit plățile vamale care puteau fi achitate, iar firmei i-a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei", se arată în comunicatul CNA.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele
Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Oportunitati