De cine sau de ce se ascund misterioșii acționari ai magazinului UNIC

shadow
Vineri, 11.08.2017 06:05   4887
Raportul anual pentru 2016 al SA Magazinul Universal Central UNIC scoate la iveală faptul că noii proprietari ai acestei societăți se ascund în spatele unor deținători nominali. Motivele sunt neclare.

Pe 4 aprilie 2016, la Bursa de Valori a Moldovei s-au vândut 85,45% de acțiuni ale statului de la SA UNIC. 

Rogob SRL a plătit atunci suma de peste 252 milioane de lei, pentru cele 85,45% din acțiunile magazinului aflate în proprietatea statului, aceasta fiind cea mai mare tranzacție din ultimii șapte ani la Bursă cu activele statului. Compania a venit ulterior și cu un comunicat în care a confirmat tranzacția. 

Cine a cumpărat

Mai mult! În decembrie 2016, Consiliul Concurenței a decis să aplice o amendă de 46.767,72 lei companiei Rogob SRL, pentru că a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni a magazinului UNIC din Chișinău fără a primi acordul instituției.

Citiți și: 

Cea mai mare tranzacție la Bursă cu activele statului din ultimii 7 ani  

Producătorul de salam Rogob va plati amendă pentru ca a cumpărat fără voie magazinul UNIC

Tranzacția de cumpărare a fost apreciată ca operațiune de concentrare economică care "a fost pusă în aplicare înainte de a fi notificată Consiliului Concurenței în conformitate cu Legea concurenței și până la declararea concentrării ca fiind compatibilă cu mediul concurențial, în temeiul unei decizii emise de Plenul Consiliului Concurenței".

În raport apar doar deținătorii nominali

Cu toate acestea în raportul anual al SA UNIC publicat în săptămânalul Capital-Market, Rogob SRL nu este pomenit deloc, nici în calitate de acționar și nici în calitate de beneficiar.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Companii servicii și branduri   Proprietari și manageri   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati