Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

De cine sau de ce se ascund misterioșii acționari ai magazinului UNIC

1
 • Magazinul Universal Central UNIC se află în centrul Chișinăului
  Foto: mold-street.com
Vineri, 11.08.2017 06:05   3707

Raportul anual pentru 2016 al SA Magazinul Universal Central UNIC scoate la iveală faptul că noii proprietari ai acestei societăți se ascund în spatele unor deținători nominali. Motivele sunt neclare.

Pe 4 aprilie 2016, la Bursa de Valori a Moldovei s-au vândut 85,45% de acțiuni ale statului de la SA UNIC. 

Rogob SRL a plătit atunci suma de peste 252 milioane de lei, pentru cele 85,45% din acțiunile magazinului aflate în proprietatea statului, aceasta fiind cea mai mare tranzacție din ultimii șapte ani la Bursă cu activele statului. Compania a venit ulterior și cu un comunicat în care a confirmat tranzacția. 

Cine a cumpărat

Mai mult! În decembrie 2016, Consiliul Concurenței a decis să aplice o amendă de 46.767,72 lei companiei Rogob SRL, pentru că a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni a magazinului UNIC din Chișinău fără a primi acordul instituției.

Citiți și: 

Cea mai mare tranzacție la Bursă cu activele statului din ultimii 7 ani  

Producătorul de salam Rogob va plati amendă pentru ca a cumpărat fără voie magazinul UNIC

Tranzacția de cumpărare a fost apreciată ca operațiune de concentrare economică care "a fost pusă în aplicare înainte de a fi notificată Consiliului Concurenței în conformitate cu Legea concurenței și până la declararea concentrării ca fiind compatibilă cu mediul concurențial, în temeiul unei decizii emise de Plenul Consiliului Concurenței".

În raport apar doar deținătorii nominali

Cu toate acestea în raportul anual al SA UNIC publicat în săptămânalul Capital-Market, Rogob SRL nu este pomenit deloc, nici în calitate de acționar și nici în calitate de beneficiar.

În raport e menționat doar că UNIC are un capital social de 9.174.930 lei și 191 de acționari.

Totodată în document la punctul 9) Lista acționarilor care la ultima zi a perioadei de gestiune dețin cel puțin 5% din numărul total de acțiuni cu drept de vot plasate, inclusiv acționarii aflați în deținere nominală și beneficiarii efectivi sunt indicate două societăți: Depozitarul National de Valori Mobiliare al Moldovei și SVM Iuventus SA.

De la Iuventus SA am fost informați că dacă numele lor apar acolo asta nu înseamnă că ei sunt beneficiari, ci doar deținători nominali, iar cei pe care îi reprezintă nu au mai mult de 5% din acțiuni. fiecare în parte.

Tatiana Belvițcaia de la Depozitarul National de Valori Mobiliare a precizat pentru Mold-street că dacă nu este publicată lista noilor acționari, aceasta semnifică că acțiunile se află încă la broker, numele căruia nu a fost făcut public.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Bursa și tranzacții   Companii servicii și branduri   Proprietari și manageri   Agricultura și vinificația  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.