Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Cine stă în spatele grupului Diam International, care intenționează să deschidă o fabrică în Moldova

1
 • Diam International este lider în producerea elementelor de design publicitar utilizat de rețelele de magazine
  Foto: diaminter.com
Miercuri, 09.08.2017 14:17   1296

Grupul francez Diam International cu prezență în 22 de state din lume examinează posibilitatea deschiderii în Republica Moldova a unei fabrici de producere a elementelor de design publicitar utilizat de rețelele de magazine pentru promovarea mărfurilor comercializate. Asociat principal este o companie ce gestionează fonduri de 55 miliarde de dolari

Anunțul a fost făcut de directorul general al Grupului Diam International, Benjamin Bullmer, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

O nouă fabrică la ZEL Bălți

Proiectul presupune construcția unei fabrici cu o suprafață de circa 10.000 metri pătrați în Zona Economică Liberă Bălți, cu circa 100 de locuri noi de muncă, iar instruirea noilor angajați să fie efectuată la una din fabricile Grupului amplasată în Turcia.

La moment, Diam International are 25 de locații de producere în 22 de state ale lumii, la care activează peste 2000 de angajați.

Potrivit managerului francez, în urma examinării oportunităților oferite de statele din regiune, conducerea Diam International a identificat Republica Moldova drept stat cu cele mai atractive oportunități de investiții din regiune, cu un potențial de dezvoltare în viitor.

”Mai mult, Republica Moldova, la moment, este unica țară care oferă posibilități de comerț liber atât cu piața comunitară, cât și cu cea din spațiul CSI, lucru foarte important pentru Grupul nostru de companii, lider mondial în elaborarea și producerea de materiale pentru puncte vânzare POS”, a accentuat Benjamin Bullmer.

Vicepremierul Octavian Calmâc a salutat decizia Grupului Diam International, menționând că pe parcursul ultimului an Guvernul de la Chișinău a implementat un șir de programe și strategii în crearea unui climat investițional atractiv pentru mediul de afaceri.

”Prin semnarea acordurilor de liber schimb cu UE și Comunitatea Statelor Independente, Republica Moldova a devenit un pod de legătură dintre vest și est, lucru care facilitează circulația liberă a mărfurilor, creșterea schimburilor comerciale dintre diferiți parteneri.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Companii servicii și branduri   Evoluții și startup-uri   Relații internaționale  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.