Moldovenii au înregistrat în România peste 5.000 de companii

shadow
Miercuri, 09.08.2017 05:27   1785
De la începutul anului 2017 și până pe 30 iunie în România, numărul societăților cu participare moldovenească la capitalul social a crescut cu 138 și a ajuns la 5.036 de companii, arată date ale Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Potrivit datelor ONRC valoarea capitalului social subscris de cetățenii Republicii Moldova în companiile din România se ridică la 48 milioane de dolari, ceea ce reprezintă doar 0,08% din investițiile străine în capitalul social. La acest capitol investitorii din Republica Moldova ocupă locul 45. 

În același timp după numărul de companii moldovenii ocupă locul 16 cu o cotă de 2,38%. Olandezii care au fondat cu două firme mai mult (5.038) au subscris un capital social de peste 12,2 de miliarde de dolari în România.

De notat că în prima jumătate a acestui an investitorii din Moldova nu s-au remarcat cu investiții semnificative și prin majorări de capital.

Printre cele mai cunoscute afaceri cu capital moldovenesc se numără retailerul online Elefan al expremierului Ion Sturza, Unicom Holding al familiei Iavorski, Prodlacta din Brașov a lui Vladimir Jardan, Trans Oil din Moldova controlat de Vaja Jhashi, distribuitorul de tractoare și altă tehnică agricolă Master Lux.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele
Teme: Companii servicii și branduri   Proprietari și manageri  

Oportunitati