Ce instituții de stat nu au efectuat în 2016 nici-un control

shadow
Luni, 07.08.2017 09:40   930
Pe parcursul anului 2016 numărul controalelor efectuate de instituțiile de stat a constituit 44.358, în scădere cu 38,5% față de nivelul din anul 2015, de două ori și ceva mai mic decât nivelul din anul 2014 și de aproape patru ori mai puțin ca în 2010, relevă un raport al Cancelariei de stat.

Potrivit documentului, care analizează activitatea a 28 de instituții de control (în raport nefiind inclus Fiscul sau Vama, care efectuează un număr uriaș de controale) factorii ce au contribuit la această scădere sunt consolidarea "cadrului juridic și instituțional în domeniul efectuării controlului de stat asupra activității de întreprinzător, precum și stabilirii unei proceduri unice de efectuare a controlului".

Trei instituții nu au făcut nici-un control

Un alt factor a fost moratoriul instituit de Guvern la controale și care a fost valabil aproape jumătate de an.

Citiți și:

Anunțul Fiscului. Moratoriul la controale s-a terminat

Raportul relevă că din cele 28 instituții analizate, trei nu au efectuat în 2016 nici-un control. E vorba de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicației (MTIC), Consiliul Concurenței și Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Alte cinci au efectuat mai puțin de 10 controale într-un an, printre ele numărându-se Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) - câte șase.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele
Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările   Protecția consumatorilor   Reforme și politica economică  

Oportunitati