Gigantul german Draexlmaier va deschide la toamnă a treia fabrică în Moldova

shadow
Vineri, 04.08.2017 05:55   8650
Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială va începe producția la cea de-a treia fabrică din zona economică liberă a Bălți (ZEL Bălți) din Republica Moldova în această toamnă.

"E vorba de o nouă fabrică, care a fost ridicată alături de cea existentă în Zona Economică Liberă (ZEL) Bălți", a declarat pentru Mold-street, Marin Ciobanu, administratorul ZEL Bălți, care a negociat această investiție.

Investiții de 75 de milioane de dolari de la Draexlmaier 

Noua fabrică va angaja circa 2.500 de muncitori, a anunțat într-un comunicat administrația ZEL Bălți. Anterior Marin Ciobanu a declarat că în urma investiției vor fi create alte 6.250 de locuri de muncă indirecte.

Draexlmaier a început lucrările la uzina cu suprafața de producție de 27.000 de metri pătrați în februarie 2016, investind aici circa 35 de milioane de euro.

Grupul operează două uzine pentru sisteme de cablu auto în Bălți. Prima a fost construită în 2010, iar cea de-a doua a fost deschisă în 2011, după o investiție de 30 de milioane de euro. Aproximativ 3.000 de angajați lucrează în cele două fabrici.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati