Dmitri Rogozin, declarat persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova

shadow
Joi, 03.08.2017 10:07   2914
Ministerul Afacerilor Externe și Intergrării Europene de la Chișinău a emis un comunicat prin care anunță motivele care au stat la baza declarării lui Dmitri Rogozin persona non-grata.

”Astăzi, 2 august 2017, ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în legătură cu declarațiile publice de dată recentă făcute de către viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin.

În particular, ambasadorului rus i s-a atras atenția asupra interviului acordat recent de vicepremierul Dmitri Rogozin postului de televiziune ”Rossia 24”, în care acesta și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre.

Advertisement

De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos.

Din păcate, vicepremierul rus nu este la prima sa ieșire de acest gen, care nu pot fi calificate în alt mod decât o ingerință brutală în treburile interne ale statului nostru. Mai mult, astfel de declarații nu cadrează nici cu caracterul relațiilor bilaterale pe care Republica Moldova dorește să le construiască împreună cu Federația Rusă, pe bază de respect reciproc”.

...

Continuarea articolului pe Report.md.

Citiți și:

Rogozin: Normalizarea deplină a relațiilor dintre Moscova și Chișinău este imposibilăOportunitati