Fiscul a împărțit amenzi de 13 milioane lei comercianților de flori

shadow
Luni, 24.07.2017 20:12   1421
Serviciul Fiscal de Stat a verificat activitatea comercianților de flori din întreaga țară. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de peste 13 milioane lei.

Potrivit Fiscului pe parcursul primei jumătăți a acestui an, inspectorii fiscali au desfășurat 5.322 controale operative.

Printre ilegalitățile cele mai frecvente depistate de controlorii fiscali la comercianții de flori se numără: neutilizarea mașinii de casă și control, desfășurarea activității ilicite de întreprinzător și comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora, neasigurarea bilanțului numerarului în mașina de casă și control, care constă în formarea excesului de numerar nejustificat documentar, neprezentarea la prima cerere a controlorilor a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare și desfășurarea activității ilicite de întreprinzător. 

Reieșind din numeroasele abateri înregistrate într-o perioadă de timp restrâns, Fiscul anunță că va continua verificările și în perioada 24-30 iulie 2017.

Advertisement

"Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare. În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse, să se conformeze legislației și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia", anunță autoritatea fiscală.

Fiscul mai precizează că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației, riscă amendă (pentru încălcări admise la disciplina de casă (art.254), Codul fiscal stabilește sancțiuni de la 5.000 până la 7.000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5.000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4.500 lei).Oportunitati