Cine este noul reprezentant al FMI în Republica Moldova

shadow
Luni, 17.07.2017 16:10   1476
Fondul Monetar Internațional (FMI) are un nou reprezentant în Republica Moldova. Acesta este economistul Volodymyr Tulin, care îi va lua locul Arminei Khachatryan, care își va finaliza misiunea în luna august.

Noul reprezentant a fost prezentat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu cu echipa de experți ai FMI, condusă de de Ben Kelmanson, care se află în vizită la Chișinău. 

Volodymyr Tulin este economist în Departamentul Asia și Pacific, unde este responsabil pentru pentru India. El a lucrat anterior în Sri Lanka, Mexic, Statele Unite ale Americii și a fost responsabil pentru diverse probleme financiare și transnaționale și a publicat o serie de studii macro-politice internaționale. Interesele sale de cercetare includ dinamica inflației, creșterea și inegalitatea și fluxurile de capital.

De notat că în cadrul întrevederii șeful Executivului a susținut că Programul cu FMI a ajutat țara să restabilească încrederea partenerilor străini și a declarat că Guvernul se va focusa în continuare "pe asigurarea bunei implementări a acestuia”.

Advertisement

Totodată premierul a trecut în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului.

La rândul său, șeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a salutat acțiunile Guvernului de promovare a reformelor în beneficiul cetățenilor țării. Oficialul a spus că scopul acestei vizite este de a se informa despre situația macroeconomică și a discuta politica bugetar-fiscală și monetară, precum și alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizată pentru toamna anului curent.

La finalul întrevederii, Prim-ministrul a exprimat toată deschiderea pentru cooperarea cu Misiunea FMI și a evocat angajamentul instituțiilor vizate de a conlucra și a oferi informațiile necesare experților. „Vom întreprinde toate acțiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes”, a conchis Pavel Filip.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.
Teme:

Oportunitati