Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Un vinificator din Moldova și-a vândut crama și podgoriile din România

1 2
 • Serghei Bunsecu
  Foto: vremeanoua.ro
 • Crama are o colecţie de peste 250.000 de sticle de vin, adunate de-a lungul timpului.
  Foto: invaslui.ro
Sâmbătă, 15.07.2017 14:03   1770
Compania VinDacia Holdings din Albuquerque, New Mexico (SUA), a achizitionat firma Speed SRL, care detine Casa de Vinuri Husi, una dintre cele mai mari și cunoscute crame din Moldova.

Compania americană, care il are ca președinte pe Rowland Hill, care a condus anterior mai multe companii active pe piața băuturilor alcoolice din SUA, are ca obiect de activitate promovarea și exportul vinurilor românesti pe piața americană.

Rowland Hill mai este și CEO al Aztec Spiritis din Santa Fe (New Mexico), companie care produce whiskey-ul și vodca Dire Wolf.

Planurile americanilor

”Actele au fost deja semnate, însă tranzacția va fi finalizată la sfârșitul lunii viitoare. Eu voi avea un contract de colaborare cu noii investitori și voi continua să ma ocup de companie”, a declarat, pentru revista Trends HRB, fostul proprietar al Speed, Serghei Bunescu.

Omul de afaceri, originar din Republica Moldova a declarat că, după preluare, Casa de Vinuri Huși va începe să livreze vinuri către SUA, piață pe care nu era prezentă.

Noii proprietari susțin că vor continua investițiile în plantările de vița de vie, în modernizarea și creșterea capacității cramei de vinuri. De asemenea, americanii vor achita și ultimele datorii către creditorii Speed, astfel ca la următoarea întalnire a acestora, care va avea loc în luna octombrie, compania va ieși din insolvență, mai susține Serghei Bunescu.

Cramele Huși, au în portofoliu branduri ca Busuioaca de Bohotin, Dealurile Hușilor, Castelul Dintre Vii, Mihai Viteazul, Inima de Haiduc, Zghihara de Huși și exporta anual 25-30% din producția totală de vin în țări din Europa Centrală și Occidentală, precum și în China.

A șaptea vinărie după vânzări în România

Compania a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei (circa 10 milioane de de dolari), în crestere cu 36% față de anul 2015, fiind al șaptelea producator de vinuri din România în funcție de încasări.

Deși în insolvență, compania este pe profit din anul 2012.

Casa de Vinuri Husi deține 200 de hectare de vita de vie in zona Dealurile Husilor. Alte 70 de hectare au fost recent replantate, dar nu sunt încă pe rod, iar 180 de hectare urmeaza sa fie replantate în următorii ani.

Crama are o colecție impresionantă de vinuri vechi, de toate soiurile și din toate podgoriile. În colecție sunt peste 250.000 de sticle de vin, adunate de-a lungul timpului.

Crama și podgoriile au fost preluate de omul de afaceri Serghei Bunescu în anul 1994, unde se stabilise cu traiul și se căsătorise.

„Tradiția și pasiunea pentru vinuri o am din familie, din străbuni, toți ai mei au produs vin. În 1990 după revoluție am trecut primul Prutul, pentru că aici îmi sunt rădăcinile, neamul. M-am căsătorit la Huși și am pornit de la zero. În 1992 am avut o comandă mare de vin pentru Rusia și am decis să facem o companie și am creat un brand, un nume, Casa de Vinuri Huși”, a declarat anterior pentru Mediafax. Serghei Bunescu.

De notat că și alți vinificatori din Republica Moldova dețin crame și podgorii în România. 

Citiți și: Crama milionarului moldovean în topul locurilor de degustat vin din jurul Bucureștiului


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Bursa și tranzacții   HoReCa  
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close