Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Guvernul a vândut active de 121 milioane lei

1
 • Foto: arhiva
Vineri, 14.07.2017 07:10   1372

În cadrul celor două runde de privatizare din acest an statul a reușit să vândă nouă bunuri din cele 47 scoase la mezat, anunță Agenția Proprietății Publice (APP).

Potrivit autorității în perioada de referință au fost desfășurate două runde de privatizare, în cadrul cărora au fost expuse la vânzare 47 bunuri proprietate publică de stat, inclusiv 21 pachete de acțiuni la licitații pe piața reglementată, 13 bunuri la concurs comercial, 11 bunuri la licitație cu strigare și două bunuri la concurs investițional.

Valoarea acestor active era estimată la 1,3 miliarde de lei.

Citiți și:

Record incredibil la privatizare: Din 640 milioane sperate s-au scos doar 640 lei

Opt la Bursa de Valori

În urma celor două runde au fost privatizate nouă bunuri, inclusiv: opt bunuri la licitațiile desfășurate pe piața reglementată (Glass Container Company (31,415%), Floare-Carpet (59,486%). Fabrica de unt și brînzeturi din Vulcănești InLav (13,331%), Autoservice din Pîrlița”(7,360%), SA de achiziții și desfacere a producției agricole Livada (0,748%), Agromec-Zăbriceni (0,078%), SA pentru aprovizionare și desfacere Agroindservice (0,064%), Întreprinderea de colectare și desfacere Anenii Noi (3,507%); și un bun la licitație cu strigare (Întreprinderea Comercială de Stat Magazinul de firmă Fantezie din Chișinău.

De asemenea, au fost semnate contractele de vînzare-cumpărare a trei obiecte nefinalizate, acceptate spre privatizare la finele anului 2016: Cinematograful din orașul Taraclia; Ambulatoriul din satul Vălcineț și Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie și Virusologie cu terenul aferent – 9,0671 ha de pe bulevardul Dacia 59, dar și a complexului patrimonial unic - ÎS Centrul de Reproducere a Păsărilor - Abaclia din raiounul Basarabeasca, precizează APP.

Unul dintre acestea Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie și Virusologie cu terenul aferent de 9,07 hectare, amplasat lângă șoseaua ce leagă Capitala de Aeroportul Internațional a fost scos la vânzare în zeci de runde începând cu anul 2008, iar din 2016 era obiectul unui litigiu.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Bursa și tranzacții   Prețuri și inflația   Proprietari și manageri  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close