Se caută 50 milioane lei pentru a salva o companie de asigurări

shadow
Miercuri, 05.07.2017 09:05   2456
Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat pe 30 iunie 2017, planul de redresare financiară a companiei de asigurări Alliance Insurance Group SA pentru o perioadă de până la 9 luni.

Astfel CNPF a desemnat un specialist în actuariat (Tatiana Cristian), responsabil de monitorizarea implementării de către companie a acestui plan.

Se caută 50 de milioane lei

Printre acțiunile urgente ce urmează a fi întreprinse de administrația companiei se numără capitalizarea asiguratorului cu 50 milioane lei. Aceasta ar urma să fie realizată prin majorarea capitalului social.

De asemenea se prevede "sistarea subscrierii noilor contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, cu ridicarea, stocarea și arhivarea certificatelor de asigurare de la propria rețea de vânzări și intermediarii în asigurări ai Societății până la data reluării de către Alliance a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile amplasate pe strada Mazililor 34 din Chișinău, sau până la aducerea în concordanță cu actele normative a indicatorilor de stabilitate financiară".

Citiți și:

Situație critică la o altă mare companie de asigurări 

Totodată documentul prevede continuarea acțiunilor de contestare a a deciziilor judecătorești, în cadrul instanțelor naționale și internaționale, cu privire la încasarea mijloacelor financiare din înstrăinarea bunurilor immobile de pe strada Mazililor 34, pentru acoperirea prejudiciului cauzat Băncii de Economii.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati