Cine sunt afaceriștii ruși invitați de Dodon să investească în Moldova

shadow
Vineri, 30.06.2017 07:34   4101
O delegație de parlamentari și oameni de afaceri din Rusia se vor afla în perioada 30 iunie - 1 iulie în Republica Moldova.

"Zece oameni de afaceri de importanță și reprezentantul special al președintelui rus pentru problemele antreprenorilor, Boris Titov, vor sosi la Chișinău pentru prima dată", a anunțat președintele Igor Dodon la o întâlnire cu presa la Reședința de la Holercani, potrivit IPN.

Oamenii de afaceri din Federația Rusă urmează să aibă vineri, 30 iunie, o întrevedere cu membrii Consiliului Economic de pe lângă președinte, în cadrul căreia își vor prezenta companiile. Potrivit lui Igor Dodon, bugetele acestor companii depășesc de câteva ori PIB-ul Republicii Moldova.

Sâmbătă, 1 iulie, reprezentanții delegației ruse urmează să se întâlnească cu oameni de afaceri din Republica Moldova și să discute proiecte concrete. Președintele a declarat că ar putea fi organizată o întrevedere și cu reprezentanții mediului de afaceri din regiunea transnistreană.

De notat că Boris Titov este proprietarul uneia dintre cele mai mari vinării din Rusia - Abrau Durso din ținutul Krasnodar. La producția de vinuri spumante în Rusia este concurentul principal al moldoveanului Vasile Dragan.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile   Corupția  

Advertisement

Oportunitati