Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Captură de 9,4 milioane de țigări de contrabandă în Italia. Șoferul camionului era un moldovean

1
 • Foto: casertaweb.com
Vineri, 16.06.2017 15:32   2902

Garda Financiară (Guardia di Finanza) din Caserta, Italia a interceptat și reținut un TIR cu numere de înmatriculare românești, care transporta un lot impresionant de țigări fără timbre de acciz.

UPDATE Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul reținerii de către autoritățile italiene a unui cetățean al Republicii Moldova, care se afla la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, în compartimentul marfar al căruia a fost depistat un lot impunător de țigarete fără timbre de acciz.

Astfel, în rezultatul verificărilor operate prin intermediul sistemelor informaționale din gestiune s-a stabilit că respectiva unitate de transport nu are consemnată nicio traversare a frontierei vamale a Republicii Moldova în perioada anilor 2016-2017.

Una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă

Este una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă efectuate în Caserta, constată agenția italiană ANSA.

Şoferul camionului, un moldovean de 37 de ani, a prezentat spre verificare documente în care se arăta că transportă o încărcătură de pantofi pentru femei.

Cu toate acestea poliția a efectuat un control și a constatat că în spatele a doi paleți cu pantofi, se ascundeau 26 de platforme pe care au fost poziționate circa 940 de baxuri a câte 50 de cartușe cu țigări de contrabandă, cu o greutate totală de aproximativ 10 de tone.

Valoarea celor circa 9,4 milioane de țigarete se ridică la 2,5 milioane de euro.

Pachetele de țigări Winston, LM, Marlboro și Regina, fără timbre de marcaj urmau să ajungă în curând pe piața din provincia Napoli.

Toate bunurile și vehiculul au fost supuse sechestrului, iar șoferul a fost arestat și transportat într-o închisoare locală.

Super-traficantul din Moldova

De notat că trei ani în urmă un moldovean a fost condamnat în Italia la plata unei amenzi de 15 milioane de euro și un an și patru luni de închisoare, pentru contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.