Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
  • Pe 30 iunie la Chișinău are loc adunarea generală anuală a acționarilor Moldindconbank S.A.
  • Washington, SUA
    Pe 14 octombrie are loc reuniunea Consiliului de Guvernare a Fondului Monetar Internațional, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.
  • Washington, SUA
    În perioada 13-15 octombrie 2017 are lor reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.
  • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
  • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.

Captură de 9,4 milioane de ţigări de contrabandă în Italia. Șoferul camionului era un moldovean

1
  • Foto: casertaweb.com
Vineri, 16.06.2017 15:32   1792
Garda Financiară (Guardia di Finanza) din Caserta, Italia a interceptat și reţinut un TIR cu numere de înmatriculare românești, care transporta un lot impresionant de ţigări fără timbre de acciz.

UPDATE Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul reținerii de către autoritățile italiene a unui cetățean al Republicii Moldova, care se afla la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, în compartimentul marfar al căruia a fost depistat un lot impunător de țigarete fără timbre de acciz.

Astfel, în rezultatul verificărilor operate prin intermediul sistemelor informaționale din gestiune s-a stabilit că respectiva unitate de transport nu are consemnată nicio traversare a frontierei vamale a Republicii Moldova în perioada anilor 2016-2017.

Una dintre cele mai mari capturi de ţigări de contrabandă

Este una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă efectuate în Caserta, constată agenţia italiană ANSA.

Şoferul camionului, un moldovean de 37 de ani, a prezentat spre verificare documente în care se arăta că transportă o încărcătură de pantofi pentru femei.

Cu toate acestea poliţia a efectuat un control şi a constatat că în spatele a doi paleți cu pantofi, se ascundeau 26 de platforme pe care au fost poziționate circa 940 de baxuri a câte 50 de cartuşe cu țigări de contrabandă, cu o greutate totală de aproximativ 10 de tone.

Valoarea celor circa 9,4 milioane de ţigarete se ridică la 2,5 milioane de euro.

Pachetele de țigări Winston, LM, Marlboro și Regina, fără timbre de marcaj urmau să ajungă în curând pe piața din provincia Napoli.

Toate bunurile şi vehiculul au fost supuse sechestrului, iar șoferul a fost arestat și transportat într-o închisoare locală.

Super-traficantul din Moldova

De notat că trei ani în urmă un moldovean a fost condamnat în Italia la plata unei amenzi de 15 milioane de euro şi un an şi patru luni de închisoare, pentru contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari.

Presa italiană l-a numit „super traficant”, amenda fiind şi un record absolut în Italia.

Potrivit oggitreviso.it, cetăţeanul Republicii Moldova, în vârstă de 43 de ani, a fost reţinut de către poliţia din oraşul italian Treviso pentru că avea asupra sa o cantitate mare de ţigări. Bărbatul aducea ţigările din Ucraina în Italia, cu destinaţia Treviso. Atunci, acesta a fost prins cu peste cinci tone de ţigări. Într-un microbuz marca Fiat Ducato special reutilat, el transporta 288 de baxuri umplute cu 24.000 de cartuşe de ţigări Marlboro şi Chesterfield. Dacă ar fi ajuns pe piaţă, ţigările ar fi fost vândute cu 1,2 milioane de euro.

Poliţia italiană a stabilit că bărbatul făcea parte dintr-o reţea internaţională de contrabandişti, iar anterior l-a căutat pentru o altă infracţiune similară. Odată cu prinderea în flagrant a moldoveanului, a fost deconspirată o organizaţie internaţională care se ocupa cu importul ţigărilor de contrabandă contrafăcute în Ucraina, Moldova, Slovenia şi Italia.

Nu este clar cum moldoveanul a plătit amenda de 15 milioane de euro, acesta fiind un record la stabilirea unei astfel de pedepse. Potrivit unor estimări, fiecare gram de tutun care a fost trecut prin contrabandă peste vamă se amendează, în acest caz, cu trei euro. 

Citiţi şi:

Cine este producătorul Ashima, una dintre cele mai populare țigări de contrabandă


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Infracțiuni economice   Corupția  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.