Captură de 9,4 milioane de țigări de contrabandă în Italia. Șoferul camionului era un moldovean

shadow
Vineri, 16.06.2017 15:32   3517
Garda Financiară (Guardia di Finanza) din Caserta, Italia a interceptat și reținut un TIR cu numere de înmatriculare românești, care transporta un lot impresionant de țigări fără timbre de acciz.

UPDATE Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul reținerii de către autoritățile italiene a unui cetățean al Republicii Moldova, care se afla la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, în compartimentul marfar al căruia a fost depistat un lot impunător de țigarete fără timbre de acciz.

Astfel, în rezultatul verificărilor operate prin intermediul sistemelor informaționale din gestiune s-a stabilit că respectiva unitate de transport nu are consemnată nicio traversare a frontierei vamale a Republicii Moldova în perioada anilor 2016-2017.

Una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă

Este una dintre cele mai mari capturi de țigări de contrabandă efectuate în Caserta, constată agenția italiană ANSA.

Şoferul camionului, un moldovean de 37 de ani, a prezentat spre verificare documente în care se arăta că transportă o încărcătură de pantofi pentru femei.

Cu toate acestea poliția a efectuat un control și a constatat că în spatele a doi paleți cu pantofi, se ascundeau 26 de platforme pe care au fost poziționate circa 940 de baxuri a câte 50 de cartușe cu țigări de contrabandă, cu o greutate totală de aproximativ 10 de tone.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Corupția  

Advertisement

Oportunitati