Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Sergiu Cioclea: Raportul Kroll nu va fi publicat până nu vor fi identificați toți banii dispăruți

1
 • Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM
  Foto: mold-street.com
Vineri, 16.06.2017 06:41   2745
Echipa Kroll este așteptată să vină în Republica Moldova la începutul lunii iulie pentru a discuta procedura de recuperare a banilor delapidați din sistemul bancar, a anunțat Sergiu Cioclea, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune Moldova 1.

Sergiu Cioclea a menționat că raportul Kroll nu va fi publicat până nu vor fi identificați toți banii dispăruți.

„Kroll a recomandat o Strategie de recuperare pe care noi am discutat-o. Așteptăm echipa Kroll să vină la începutul lunii iulie. Este important să reușim să atribuim agențiilor dreptul de a începe procedurile de recuperare, să pregătim vara dosarele sa le depunem in jurisdicțiile identificate. Recomandarea Kroll este de a nu publica raportul până nu vom identifica toți banii. Faza transparenței va veni după faza blocării activelor peste hotare”, a menționat Guvernatorul BNM la Moldova 1.

Referindu-se la cel trei bănci Moldova Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank, aflate sub supravegherea specială a BNM, Sergiu Cioclea a menționat că în cazul acestor instituții bancare s-a recurs la procedura de înstrăinare și sunt așteptați investitori.

Citiți și:

De ce nu se vând băncile lui Platon

„Este o premiera de a găsi căi pentru a schimba acționarii cu probleme.

La cele trei bănci au fost constituite rezerve suplimentare, se respectă coeficientul de capital minim. Vor fi verificate toate băncile. Vom face audit tematic, vom verifica creditele potențial afiliate. Acum este contractată o firmă de audit cu reputație foarte bună care să facă auditul în cele trei bănci. Toate băncile trebuie să le verificăm până la sfârșitul anului, conform înțelegerilor cu FMI”, a declarat Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM a mai spus că sistemul bancar din țară poate fi consolidat prin atragerea investițiilor și perfecționarea cadrului legal. 

„Creditul trebuie sa fie sănătos, să fie acordat doar pentru proiecte bune. Astăzi le cream băncilor cadrul necesar pentru gestionarea riscurilor. Republica Moldova este unica țară din Europa care este la setul de supraveghere bancară la nivelul anilor 80. Sperăm ca în toamnă să avem o nouă constituție bancară, să propunem reguli sănătoase de circulație sănătoase”, a explicat Sergiu Cioclea.

Citiți și:

Sistemul bancar moldovenesc va sări o etapă în dezvoltarea sa și va trece de la Basel I la Basel III


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Gestionarea banilor publici  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.