Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 30 iunie la Chișinău are loc adunarea generală anuală a acționarilor Moldindconbank S.A.
 • Washington, SUA
  Pe 14 octombrie are loc reuniunea Consiliului de Guvernare a Fondului Monetar Internațional, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.
 • Washington, SUA
  În perioada 13-15 octombrie 2017 are lor reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.

Sergiu Cioclea: Raportul Kroll nu va fi publicat până nu vor fi identificaţi toţi banii dispăruţi

1
 • Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM
  Foto: mold-street.com
Vineri, 16.06.2017 06:41   1730
Echipa Kroll este aşteptată să vină în Republica Moldova la începutul lunii iulie pentru a discuta procedura de recuperare a banilor delapidaţi din sistemul bancar, a anunţat Sergiu Cioclea, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune Moldova 1.

Sergiu Cioclea a menţionat că raportul Kroll nu va fi publicat până nu vor fi identificaţi toţi banii dispăruţi.

„Kroll a recomandat o Strategie de recuperare pe care noi am discutat-o. Așteptăm echipa Kroll să vină la începutul lunii iulie. Este important să reușim să atribuim agențiilor dreptul de a începe procedurile de recuperare, să pregătim vara dosarele sa le depunem in jurisdicțiile identificate. Recomandarea Kroll este de a nu publica raportul până nu vom identifica toți banii. Faza transparenței va veni după faza blocării activelor peste hotare”, a menționat Guvernatorul BNM la Moldova 1.

Referindu-se la cel trei bănci Moldova Agroindbank, Moldindconbank și Victoriabank, aflate sub supravegherea specială a BNM, Sergiu Cioclea a menționat că în cazul acestor instituții bancare s-a recurs la procedura de înstrăinare şi sunt aşteptaţi investitori.

Citiţi şi:

De ce nu se vând băncile lui Platon

„Este o premiera de a găsi căi pentru a schimba acționarii cu probleme.

La cele trei bănci au fost constituite rezerve suplimentare, se respectă coeficientul de capital minim. Vor fi verificate toate băncile. Vom face audit tematic, vom verifica creditele potențial afiliate. Acum este contractată o firmă de audit cu reputație foarte bună care să facă auditul în cele trei bănci. Toate băncile trebuie să le verificăm până la sfârșitul anului, conform înțelegerilor cu FMI”, a declarat Sergiu Cioclea.

Guvernatorul BNM a mai spus că sistemul bancar din țară poate fi consolidat prin atragerea investițiilor și perfecționarea cadrului legal. 

„Creditul trebuie sa fie sănătos, să fie acordat doar pentru proiecte bune. Astăzi le cream băncilor cadrul necesar pentru gestionarea riscurilor. Republica Moldova este unica țară din Europa care este la setul de supraveghere bancară la nivelul anilor 80. Sperăm ca în toamnă să avem o nouă constituție bancară, să propunem reguli sănătoase de circulație sănătoase”, a explicat Sergiu Cioclea.

Citiţi şi:

Sistemul bancar moldovenesc va sări o etapă în dezvoltarea sa şi va trece de la Basel I la Basel III


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Gestionarea banilor publici  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.