Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 30 iunie la Chișinău are loc adunarea generală anuală a acționarilor Moldindconbank S.A.
 • Washington, SUA
  Pe 14 octombrie are loc reuniunea Consiliului de Guvernare a Fondului Monetar Internațional, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.
 • Washington, SUA
  În perioada 13-15 octombrie 2017 are lor reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.

Una dintre cele mai mari companii spaniole la vânat proiecte în Moldova

1 2
 • Grupul ACS a fost acţionar la Union Fenosa
  Foto: grupoacs.com
 • Preşedintele Igor Dodon şi Miguel Franco, director regional pentru Rusia şi statele CSI al ACS Group
  Foto: presedinte.md
Joi, 15.06.2017 05:43   854
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu un grup de oameni din cadrul companiei spaniole ACS Group - lider mondial în domeniul serviciilor în construcții inginerești, infrastructură și domeniul energetic.

Şeful statului a salutat prezența investitorilor spanioli în țara noastră, menționînd că va acorda tot sprijinul necesar pentru stabilirea lor pe piața Moldovei, mai ales că economia țării noastre, ca niciodată, duce lipsă de investiții.

Reieșind din experiența companiei în diverse domenii, Igor Dodon a îndemnat oamenii de afaceri să opteze pentru astfel de sectoare cum ar fi infrastructura țării, căile ferate, proiecte municipale, energetică. Președintele țării a specificat că investitorii trebuie să examineze Moldova nu doar din punct de vedere al piețe interne, ci și ca oportunitate de ieșire pe piața rusă și europeană.

”Moldova are nevoie de investiții străine, atât din Vest, cât și din Est, și pentru mine ca Președinte al țării, ca ex-ministru al economiei, este principial și foarte important să atrag un număr cît mai mare de investitori de încredere”, a concluzionat Igor Dodon.

De notat că delegaţia de afaceri, era condusă de Miguel Franco, director regional pentru Rusia şi statele CSI al ACS Group. 

Potrivit unor surse, vizita delegaţiei se datorează faptului că grupul ACS (Actividades de Construcción y Servicios), ar putea obţine contracte şi subcontracte de realizare a lucrărilor de construcţie la unele proiecte de infrastructură din Moldova, finanţate de BERD, Banca Mondială şi BEI.

De notat că în prezent două companii cu capital spaniol au de realizat proiecte de reabilitare a unor drumuri naţionale, dar sunt în mare întârziere.

Citiţi şi:

Rezultate catastrofale la efectuarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor 

Cât despre investiţii în Moldova, apoi aceasta nu ar intra în planurile grupului spaniol.

De notat că ACS Group are peste 200.000 de angajați în 85 de țări, cifra de afaceri a căreia constituie circa 40 de miliarde dolari pe an și care are o experiență de 50 de ani în implementarea proiectelor de infrastructură în zeci de state. Până în anul 2008, grupul a deţinut o cotă majoritară în compania Union Fenosa, care în anul 2000 a privatizat trei reţele electrice de distribuţie în Moldova. Acum acestea fac parte din grupul Gas Natural Fenosa.

Totodată  ACS Group este unul dintre proprietarii celebrului club de fotbal Real Madrid, iar şeful grupului Florentino Perez este şi preşedintele echipei de fotbal.

Spania este a patra ţară ca sursă din investiţii în Republica Moldova cu un stoc de ISD de peste 210 milioane de dolari.


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Companii servicii și branduri   Construcții și imobiliare  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.