Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 30 iunie la Chișinău are loc adunarea generală anuală a acționarilor Moldindconbank S.A.
 • Washington, SUA
  Pe 14 octombrie are loc reuniunea Consiliului de Guvernare a Fondului Monetar Internațional, la care participă și o delegație a Republicii Moldova.
 • Washington, SUA
  În perioada 13-15 octombrie 2017 are lor reuniunea anuală a Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale.
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.

Cine a zis că biletele avia din Moldova sunt scumpe? Din contra sunt printre cele mai ieftine

1 2
 • Foto: mold-street.com
 • Top 20 de ţări după preţuri mici la bilete avia
  Foto: kiwi.com
Joi, 08.06.2017 05:33   6318
Republica Moldova ocupă locul 12 din 80 de state în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile avia pentru serviciile low-cost, conform studiului Flight Price Index 2017 realizat de portalul kiwi.com.

Autorii studiului au calculat că tarifele de zbor practicate de companiile ce operează din Moldova pe distanţe scurte, au un cost de 3,54 dolari/100 kilometri pentru serviciile low-cost şi de 4,40 dolari pentru cursele obişnuite.

În acelaşi timp la cursele lungi tariful este acelaşi - de 10,78 dolari pentru 100 kilometri, indiferent dacă este low-cost sau cursă tradiţională. Tariful mediu este însă de 7,37 dolari/100 kilometri 

Conform studiului Flight Price Index 2017 primul loc este ocupat de Maleazia cu un preţ mediu de 4,18 dolari/100 kilometri, urmată de Bulgaria, India şi Turcia. Vecina noastră România ocupă primul loc în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, cu un cost de 3,04 dolari/100 kilometri pentru serviciile low-cost şi locul cinci la nivel mondial (zboruri interne şi internaţionale).

Datele din studiu denotă că Moldova are preţuri mai mici decât Rusia, Polonia, Lituania, Ucraina, Marea Britanie etc.

Cele mai mari tarife sunt practicate de state bogate precum Belgia, Olanda sau Qatar, care sunt de şapte ori şi ceva mai mari decât cele din Moldova.

Autorii studiului Flight Price Index 2017 susţin că tarifele de zbor nu depind doar de compania aviatică cu care alegem să călătorim, ci şi de ţările pe care le survolează avionul.

"Prețurile biletelor fluctuează constant din multiple cauze. Modificările de la an la an pot fi parțial atribuite prețurilor combustibililor, schimbărilor sociopolitice precum Brexit, alegerilor recente și fluctuațiilor cursurilor de schimb valutar. Marea Britanie, de exemplu, vede un număr mai mare de vizitatori americani din cauza slăbirii lirei, în timp ce Egiptul și Turcia au înregistrat o scădere a prețurilor biletelor, datorită unei scăderi a cererii din cauza turbulențelor regionale ", a declarat Oliver Dlouhý, directorul Kiwi.com.

"Prin urmărirea costului de zbor pe țară, călătorii au mai multe informații cu care să aleagă destinații care să le permită să călătorească mai departe la bugetul lor. Călătorii știu care este traseul, timpul și prețul lor ideal, așa că le oferim instrumentele necesare pentru a le îndeplini", a adăugat şeful de la portalul kiwi.com, specializat pe conexiuni aeriene multiple, care analizează zborurile interne şi externe din 80 de ţări,


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Prețuri și inflația   Transport și turism  
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.