La Punct rom
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.
 • Arovin Bulboaca SA convoacă adunarea anuală a acționarilor pe 27 iunie curent.
 • Întreprinderea mixtă Alimcom SA convoacă adunarea anuală a acționarilor pe 28 iunie, la Chișinău.
 • Pe 29 iunie are loc adunarea extraordinară a acționarilor Floarea Soarelui SA, la Bălți.
 • Pe 30 iunie la Rîșcova, Criuleni, începe competiția ideilor inovative pentru schimbările climatice - Climate Launchpad Moldova 2018.
 • Pe 2 iulie compania Tarom lansează zboruri directe Chișinău - Timișoara.
 • Pe 4 iulie are loc adunarea anuală a acționarilor Mărculești-Combi SA.
 • Lactis S.A. convoacă adunarea generală extraordinară a acționarilor pe 5 iulie curent.
 • Pe 1 august urmează să-și înceapă activitatea Depozitarul Central Unic al Moldovei.
 • Călărași
  Pe 7 august are loc adunarea anuală repetată a Fabricii de Produse Lactate din Călărași.
 • Tutun-CTC SA urmează să achite dividendele pentru anul 2017 până la data de 16 august curent.
 • Pe 20-22 septembrie 2018 la Chișinău are loc forumul economic moldo-rus.
 • Pentru anul 2018 Banca Națională a Moldovei a prognozat o creștere economică de 3,5% și o inflație de 3,7%.
 • La 1 ianuarie 2019 intră în vigoare Convenţia între Moldova şi Georgia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit.
 • Până la sfârșitul anului 2018 Guvernul urmează să instituie o structură responsabilă de cooperarea cu societatea civilă.
 • Guvernul și-a asumat obligația de a elabora un studiu legat de aplicarea Legii cu privire la sponsorizare și filantropie, până la sfârșitul 2018.
 • În august 2019 se încheie campania de informare și assitență privind activitățile sub incidența DCFTA în Republica Moldova.
 • Guvernul și-a asumat să unifice toate reglementările privind impozitul pe venit al ONG-urilor într-un capitol distinct al Codului Fiscal, până la sfârșitul 2020.

LAPMOL - 20 de ani de lapte moldovenesc

1
 • Foto: Oarc Comuicații
Luni, 05.06.2017 15:13   2383
La mijlocul lunii iunie 2017, compania LAPMOL – lider în industria produselor lactate naturale din lapte moldovenesc, marchează 20 de ani de activitate. Cu această ocazie, LAPMOL intenționează să inaugureze o nouă linie de producție în cadrul fabricii din Călărași.

Compania LAPMOL este formată din: combinatul de fabricare a produselor lactate în Călărași, combinatul de fabricare a untului și laptelui praf natural în Lipcani și centrul de depozitare a producției la Chișinău. Capacitatea companiei de prelucrare a produselor lactate din materii prime naturale constituie - 200 tone / zi, iar obținerea de produse finite - 70 tone / zi. În cadrul întreprinderii activează peste 450 de angajați cu nivel înalt de calificare.

Toate fabricile de producere LAPMOL, au fost dotate cu echipamente de înaltă tehnologie, de origine finlandeză, germană, italiană și cehă. Unitățile de producție LAPMOL, au fost certificate, printre primele în industria produselor lactate din Republica Moldova, cu sistemul de calitate și siguranță alimentară HACCP. În cadrul companiei, se efectuează procesul permanent de modernizare și instalare a utilajului tehnologic, precum și perfecționarea procedurii de verificare în laborator a calității materiei prime și a produselor finite. Noua linie de producție în cadrul fabricii din Călărași va contribui la creșterea producției, îmbunătățirea în continuare a calității produselor lactate naturale și extinderea gamei de produse.

“Noua linie de producție va permite creșterea producției finite cu aproximativ 30%, - spune Oleg Lescenco, director dezvoltare LAPMOL. - Acest echipament inovator de la întreprinderile de frunte din Uniunea Europenă, va exclude în totalitate din procesul tehnologic, orice contact fizic al personalului fabricii cu laptele, care ar putea implica riscuri asociate factorului uman. De asemenea, noua linie de producție va include și o nouă linie de îmbuteliere a produselor lactate fermentate în sticle de 0,5 litri. Gama de produse va fi extinsă datorită unor noi tipuri de chefir, inclusiv cu bucăți de fructe liofilizate (deshidratate). Mai mult decât atât, în următorii ani planificăm să creștem producția de brânzeturi și să creăm o nouă linie de produse - brânzeturi moi”.

Compania a remarcat, că noua etapă de modernizare a producției este adaptată în contextul unei concurențe acerbe, la condițiile de piață din Republica Moldova, stabilite pe parcursul implementării Acordului de Asociere UE - Moldova.  În calitatea unuia dintre fondatori și lider al Asociației Producătorilor de Lapte și Produse Lactate “LAPTE”, compania LAPMOL a inițiat elaborarea unor acte metodologice și normative care contribuie la alinierea pieții moldovenești de produse lactate la standardele Uniunii Europene. Astfel, începând cu anul trecut, la inițiativa companiei LAPMOL, asociația tinde să modifice legislația națională cu privire la protecția drepturilor consumatorilor, în conformitate cu modelul european. Prin urmare, consumatorul are dreptul să primească informații detaliate cu privire la compoziția produsului, care trebuie să fie plasate pe ambalaj.

Timp de două decenii, compania pune în prim-plan dezvoltarea sectorului produselor lactate din Moldova. Compania LAPMOL a fost fondată în anul 1997, fiind inițial o companie de distribuire a produselor lactate, care au stat la baza denumirii companiei LAPMOL - LAPte MOLdovenesc. În 1999, compania a deschis în Călărași, propria linie de producere a deserturilor din brânză și a brânzicii glazurate. Din anul 2001, brânzica glazurată apare pe piață sub marca comercială „Big Lapik”. În 2002 întreprinderea și-a extins aria de activitate și a început să fabrice produse lacto-acide sub marca „Casuța Mea”. În 2007, datorită sporirii materiei prime de tip nou, compania LAPMOL a creat în Lipcani, o nouă fabrică specializată în producerea de unt și lapte praf degresat. În 2012, compania a scos pe piață un alt produs premium – brânză granulată. În același an, compania a început să producă sub marca „Casuța Mea” lapte și chefir în sticle de plastic.

Compania LAPMOL și-a luat asupra sa responsabilitatea să ofere consumatorului moldovean “Lapte natural” și a transformat această misiune în sloganul brandului „Casuța Mea”. Produsele lactate sunt fabricate din lapte de înaltă calitate, colectate de la fermele de bovine din Republica Moldova. Compania tinde să păstreze gustul și proprietățile naturale ale laptelui, concentrându-se astfel pe extinderea fermelor partenere. Astăzi, LAPMOL colectează lapte de la peste 21 de ferme de bovine, fiecare având între 100 și 250 vaci de rasă. Compania le-a oferit partenerilor cele mai bune condiții la procurarea materiei prime, astfel stimulând crearea și creșterea în Republica Moldova a numărului fermelor de vaci.

Pentru a atrage atenția asupra calității produselor lactate naturale, compania LAPMOL împreună cu Asociația Producătorilor de Lapte și Produse Lactate “LAPTE” a organizat Festivalul Văcuțelor “Căsuța Mea” 2017. Primul Festival al Văcuțelor „Căsuța Mea” a fost organizat pentru prima dată în Republica Moldova în 2014. Festivalul Văcuțelor 2017 este dedicat continuității tradițiilor naționale în artă. La 1 iunie, de Ziua Copilului, 10 pictori din Republica Moldova au pictat 10 văcuțe în mărime reală și 50 de văcuțe în miniatură, pentru a combina tradițiile moldovenești, arta și laptele moldovenesc natural, revigorării culturii consumului căruia compania LAPMOL a dedicat 20 de ani de activitate.print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Companii servicii și branduri   HoReCa  
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close