Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte

 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Top 50 de companii cu datorii de milioane la bugetul asigurărilor sociale

1
 • Datoriile Regiei Transport Electric din Chișinău cresc cu un milion pe lună
  Foto: mold-street.com
Marţi, 30.05.2017 05:25   3028

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a totalizat informațiile pentru perioada ianuarie-mai ale anului 2017 aferente contribuțiilor calculate și declarate, precum și achitate de plătitori de contribuții la bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS).

Astfel la situația din 26 mai 2017, datoria plătitorilor de contribuții față de bugetul asigurărilor sociale de stat constituia 426,5 milioane lei.

Totodată CNAS publică și lista cu 470 de companii și instituții publice, inclusiv spitale, teatre sau instituții de învățământ, ce au datorii mai mari de 100.000 de lei la BASS, restanța lor fiind de 298,1 milioane lei, adică 69% din datoria totală.

Din acestea, trei au datorii mai mari de 10 milioane, iar 54 - mai mari de un milion de lei.

Lideri incontestabil al „clasamentului“ rămâne deja de câțiva ani Colegiul național de viticutură și vinificație (CNVV), care a acumulat datorii de 42 milioane lei, cu aproape trei milioane de lei mai mult decât jumătate de an în urmă.

Altfel spus datoriile la fondul de pensii ale acestei instituții cresc cu o viteză de câteva sute de mii de lei pe lună. Instituția de stat se află într-o stare financiară gravă ca urmare a unui management defectuos.

Colegiul este urmat la distanță mare cu o datorie de 12 milioane lei de Colegiul Mondostud-Art, o prezență permanentă a acestei "liste negre".

Pe trei se află Regia Transport Electric din Chișinău, cu datorii de 11,3 milioane lei, în creștere cu aproape cinci milioane față de situația din decembrie 2016.

Pe locul a urcat Calea Ferată din Moldova cu o restanță de 8,3 milioane lei, iar Top 5 este încheiat de cel mai mare producătorf de lactate - Incomlac SA (controlat de milionarul Vladimir Jardan) cu restanțe de 6,3 milioane lei.


Acest articol este doar pentru abonați.

print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Teme: Infracțiuni economice   Piața muncii   Gestionarea banilor publici  
pentru a vedea articolul intreg gratis pentru a vedea toate articolele
Urmariti-ne pe retelele sociale
la nunta

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.