Fiul fostului președinte al Moldovei a fost reținut în dosarul fraudelor bancare

shadow
Joi, 25.05.2017 13:38   4074
Un fost deputat în Parlamentului Republicii Moldova a fost reținut astăzi, în dosarul fraudelor de la Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank, anunță CNA.

Centrul Național Anticorupție (CNA) susține că fostul deputat împreună cu trei reprezentanți ai unui agent economic, sunt bănuiți de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari celor trei entități bancare.

Milioane de la cele trei bănci fraudate

"Potrivit materialelor procesului penal, fostul deputat, fiind gestionarul și beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL și IPA International Project Agency, având scopul dobândirii mijloacelor bănești, sustrase prin fraudă din sistemul bancar al Moldovei, împreună cu persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în următoarele circumstanțe:

În perioada 2012-2014, mai multe companii off-shore, în temeiul unor contracte fictive de prestare a serviciilor de consultanță, au transferat companiei nerezidente IPA International Project Agency, cu conturi deschise în Liechtenstein 440.000 de dolari. Analizând traseul banilor, s-a constatat că aceștia provin din creditele neperformante, sustrase în perioada 2012-2014 de la BEM, Unibank și Banca Socială prin intermediul unor off-shoruri", se arată în comunicatul CNA.

Fostul deputat reținut este Chiril Lucinschi 

Surse neoficiale, dar și informația din comunicatul CNA arată că fostul deputat reținut este Chiril Lucinschi, fiul fostului președinte Petru Lucinschi.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati