În ce condiții Rosselhoznadzor va extinde lista exportatorilor de fructe din Moldova

shadow
Joi, 25.05.2017 10:45   1630
Agenția federală rusă pentru siguranța agroalimentară și veterinară Rosselhoznadzor este dispusă să extindă lista exportatorilor moldoveni, însă doar după îndeplinirea mai multor cerințe și constatarea respectării regimului de interdicție la introducerea în Rusia a unor produse vegetale.

Şefa Rosselhoznadzor, Iulia Şvabauskene, a declarat în cadrul unei întrevederi cu o delegație compusă în special de consilieri de la președinția Moldovei, că producătorii din țara noastră au pierdut piața rusă de fructe și legume din cauza numeroaselor cazuri de depistare a produselor ce nu corespund normelor fitosanitare ale Rusiei.

"Situația a fost complicată de formarea haotică a loturilor de fructe, care nu permite să traseze drumul logistic și de a afla originea produselor. În plus, au fost raportate încercări de a livra produse vegetale poloneze interzise de a fi importate în Rusia, ca produse din Moldova. În îngrijorare deosebită a provocat  faptul că produsele poloneze aveau certificate de origine eliberate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA) a Republicii Moldova", se arată într-un comunicat Rosselhoznadzor.

În acest sens, Rosselhoznadzor a trebuit să recurgă la măsuri extreme de control, iar după ce experții sanitari ruși au făcut evaluarea situației din Moldova și au verificat activitatea întreprinderilor de producție, ambalare și depozitare de mărfuri, a fost format o listă de 125 de companii.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Agricultura și vinificația   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati