Rise Moldova: Un teren a devenit o afacere mortală pentru un taximetrist

shadow
Marţi, 23.05.2017 17:24   2531
Un taximetrist din capitală a fost omorât de un polițist. Motivul este o tranzacție dubiosă cu unul dintre cele mai mari terenuri de construcție din Chișinău

Potrivit Rise Moldova, în februarie 2015, Albert Zalîmov, în vârsă de 53 ani a devenit peste noapte proprietar al unui teren de peste patru hectare situat în sectorul centru al Capitalei, pe viaduct .

Acesta este unul dintre cele mai mari terenuri de construcție din Chișinău. Bărbatul muncea ca șofer de taxi și deși în acte deținea acest lot în valoare de peste 4 milioane de euro, în realitate nu avea nici măcar un loc de trai. Taximetristul figura în documentele falsificate de către polițist.

Advertisement

La doar o lună de la posesia lotului bărbatul a fost găsit mort în regiunea transnistreană. Imediat după crimă, procurorii au fost anunțați de către Centrul Național Anticorupție că anume persoana asasinată era anchetată penal pentru obținerea ilegală a terenului de 4 hectare.

Potrivit RISE, grupul criminal era condus de Iurie Cocîrla, polițist, care împreună cu Oleg Naboca și Serghei Cataev ar fi pus la cale și a realizat schema de delapidare a terenului încă de la sfârșitul anului 2014.

Inculpatul, Iurie Cocârlă, a fost condamnat în primă instanță la 23 de ani de închisoare. Suspect este că ceilalți doi s-au ales doar cu amenzi, deși ar fi făcut parte din gruparea criminală.

În prezent terenul este obiectul unor litigii, iar proprietarul, compania City Development, care a pierdut drepturile după ce polițistul a falsificat documentele, încearcă să reintre în posesia imobilului.

În plus o rețea de magazine deja are pregătit proiectul de amplasare a unui hypermarket pe acest teren. 

Pretenții asupra terenului ar avea și rudele lui Albert Zalîmov.

Oportunitati