Ce taxe au evitat să achite la buget cei care i-au vândut whisky premierului

shadow
Miercuri, 17.05.2017 18:20   3701
Premierul Pavel Filip a început ședința de Guvern din 17 mai 2017 cu o sticlă de Jack Daniels pe masă. Şeful Executivului a menționat că a cumpărat 10 sticle de whisky fără timbre de acciz de pe un site de anunțuri. Mold-street a calculat că la fiecare sticlă bugetul a ratat venituri de circa 130 de lei.

„În ultima perioadă au început să se adreseze la mine mai mulți oameni de afaceri. Am primit chiar și un demers din partea unui companii că este suspusă unor abuzuri din partea unor colaboratori vamali. Am transmis Procuraturii Anticorupției să vadă ei cât de corect a fost acțiunile unor colaboratori vamali. Am deschis internetul și am intrat pe 999.md. Acolo se vinde băutură fără impozite, fără timbru de acciz. Prin intermediul unor colegi, într-un scurt timp, au fost procurate 10 sticle”, a declarat premierul.

Vama în derivă

Pavel Filip s-a adresat direct șefului Vămii, sugerând că acesta nu este în stare să lupte cu contrabanda cu băuturi alcoolice, iar companiile ce activează legal sunt supuse presiunilor

"Mi se face impresia, domnule Vrabie, că uneori se acționează greșit ...Vama, PA, CNA, SIS-ul. Cine trebuie să intervină pentru a face regulă în acest sens? În Moldova s-au obișnuit că pot lucra în afara legii.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   HoReCa   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati