O nouă scumpire la orizont. Tarifele la apă vor fi majorate

shadow
Luni, 15.05.2017 08:19   1352
Locuitorii muncipiului Chișinău ar putea plăti mai mult pentru apa de la robinet. Întreprinderea Apă-Canal Chișinău a expediat o solicitare în acest sens Agenției Naționale pentru Reglamentare în Energetică (ANRE).

Administrația Apă-Canal Chișinău (ACC) și nici conducerea ANRE deocamdată nu oferă cifre concrete, solicitarea urmând a fi publicată pe pagina web a ANRE.

Valentina Herța, directorul ACC a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ANRE urmează să examineze cererea în cadrul unei ședințe publice, iar cererea a fost depusă încă în luna martie 2017, iar acum a fost actualizată.

Pierderi de sute de milioane

Majorarea este însă inevitabilă în condițiile în care tarifele nu au fost ajustate deja de opt ani, iar întreprinderea Apă-Canal înregistrează pierderi de sute de milioane lei și ar putea ajunge în faliment.

În anul 2016, ACC a obținut pierderi financiare de 81,1 milioane lei, în scădere cu 45,1%, comparativ cu 147,6 milioane lei în anul 2015. Astfel doar în doi ani pierderile au constituit circa 230 de milioane lei.

Potrivit ACC rezultatul negativ din 2016 a fost condiționat de formarea provizioanelor privind creanțele compromise aferente perioadelor precedente în sumă de 75,7 milioane lei, care sunt aproape în întregime, datorii ale întreprinderilor municipale de gestionare a fondului de locuințe, proprietate a Consiliului municipal Chișinău.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Companii servicii și branduri   Prețuri și inflația  

Advertisement

Oportunitati