Noul magnat de televiziune, un consilier al lui Vlad Plahotniuc

shadow
Vineri, 12.05.2017 13:13   3408
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acceptat cesiunea licențelor de emisie a posturilor TV Canal 2 și Canal 3, de la compania lui Vlad Plahotniuc la o companie controlată de Oleg Cristal, consilierul politic al liderului democrat.

Propunerea de includere pe ordinea de zi a cererii de cesiune depuse de General Media Group Corp SRL și firma Telestar Media SRL a fost făcută de fostul președinte al CCA, Dinu Ciocan, în debutul ședinței.

Asta chiar dacă cererea a fost depusă pe 11 mai, iar CCA poate examina solicitarea în decurs de 15 zile. Dinu Ciocan a precizat că de fapt solicitarea a fost și a CCA.

"Noi am cerut General Media Group Corp ca să se conformeze noilor prevederi din Codul Audiovizualului (după anularea de către Parlament a articolul (II) din Legea pentru modificarea și completarea articolului 66 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova n.r.) și am dat și un termen de 30 de zile", a precizat fostul șef al CCA (și-a dat demisia chiar în aceeași ședință).

Potrivit modificărilor, votate la finele lunii martie 2017, deținătorii de mai multe licențe de emisie sunt obligați să renunțe la cele în plus, păstrând numai două de același tip (două - TV și două - Radio).

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Publicitate și media  

Advertisement

Oportunitati