Headmaster pagini articole deschise --- Fincombank
Despre Produse Abonare Publicitate Comunicate Contacte
 • Cu începere din 1 decembrie 2017 cetățenii români pot intra în Canada fără vize.
 • În perioada 12-26 decembrie MAIB vinde la licitații peste 426.000 de acțiuni nominative de clasa 1, prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.
 • Pe 31 decembrie 2017 expiră Sistemul de Preferințe Generale acordat de SUA pentru stimularea exporturilor moldovenești în Statele Unite.
 • Moldexpo
  Pe 29 martie - 1 aprilie are loc expoziția specializată de turism, agrement şi hoteluri ”Tourism. Leizure. Hotels”.
 • În perioada 25-28 aprilie la Moldexpo are loc expoziţia internaţională de tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcţii ”Moldconstruct”.
 • Pe 25-28 aprilie Moldexpo găzduiește expoziţia de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze ”Moldenergy”.
 • La Chișinău are loc expoziţia specializată de produse alimentare şi materii prime pentru producerea acestora, ”Food & Drinks” (10-13 mai 2018).
 • În perioada 10-13 mai 2018 are loc expoziția internaţională de echipamente şi tehnologii pentru industria alimentară şi de prelucrare ”Food Technology”.
 • Pe 25-26 iunie 2018 la centrul Moldexpo din Chișinău are loc festivalul gratarului ”BBQ Fest”.

Noul magnat de televiziune, un consilier al lui Vlad Plahotniuc

1 2
 • Oleg Cristal este în prezent consilier politic al lui Vlad Plahotniuc
  Foto: facebook.com oleg cristal
 • Vlad Plahotniuc deţinea cele mai multe posturi radio şi TV
  Foto: allmoldova.md
Vineri, 12.05.2017 13:13   1320
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acceptat cesiunea licențelor de emisie a posturilor TV Canal 2 și Canal 3, de la compania lui Vlad Plahotniuc la o companie controlată de Oleg Cristal, consilierul politic al liderului democrat.

Propunerea de includere pe ordinea de zi a cererii de cesiune depuse de General Media Group Corp SRL și firma Telestar Media SRL a fost făcută de fostul președinte al CCA, Dinu Ciocan, în debutul ședinței.

Asta chiar dacă cererea a fost depusă pe 11 mai, iar CCA poate examina solicitarea în decurs de 15 zile. Dinu Ciocan a precizat că de fapt solicitarea a fost și a CCA.

"Noi am cerut General Media Group Corp ca să se conformeze noilor prevederi din Codul Audiovizualului (după anularea de către Parlament a articolul (II) din Legea pentru modificarea și completarea articolului 66 din Codul audiovizualului al Republicii Moldova n.r.) și am dat și un termen de 30 de zile", a precizat fostul șef al CCA (și-a dat demisia chiar în aceeași ședință).

Potrivit modificărilor, votate la finele lunii martie 2017, deținătorii de mai multe licențe de emisie sunt obligați să renunțe la cele în plus, păstrând numai două de același tip (două - TV și două - Radio).

Decizia de cesiune a fost votată în unanimitate de membrii CCA și prevede cesiunea drepturilor de emisie a Canal 2 și Canal 3 de la compania General Media Group Corp SRL la firma Telestar Media SRL.

Prima companie aparține lui Vlad Plahotniuc, iar noul deținător al drepturilor de emisie - Telestar Media SRL, are ca fondator și administrator pe Oleg Cristal. 

Firma a fost fondată pe 2 mai 2017, are un capital social de 100.000 lei și adresă juridică pe strada Ghioceilor 1, unde se află toate posturile TV și Radio, controlate sau afiliate lui Vlad Plahotniuc.

Oleg Cristal nu a comentat deocamdată decizia CCA.

Noul magnat media a muncit director al departamentului știri al Publika TV, după care a devenit redactor șef al GMG, unde a lucrat până la finele anului 2016, iar de la începutul acestui an potrivit Newsmaker, este consilierul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din cele 68 de posturi TV, doar General Media Group Corp SRL deținea patru licențe pentru posturile Canal 3, Canal 2, Publika TV și Prime.

Două licențe deține Pro Digital SRL: PRO TV CHIŞINĂU și Acasă în Moldova distribuit doar prin rețelele de cablu. La fel două licențe are și Bizim Aidinic SRL pentru Bizim Aidinic și ATV COGUK din UTA Gagauzia.

În cazul celor 57 posturi de radio datele CCA arată că Teleradio-Moldova deține două licențe pentru Radio Moldova și Radio Moldova Tineret, iar Radio Media Group INC SRL pentru Publika FM, Muz FM și Maestro FM.

Citiți și:

Vlad Plahotniuc va renunța la două televiziuni 


print Imprima in format A4 Salvează în PDF

Taguri: Proprietari și manageri   Publicitate și media  
25 Octombrie 2017 Training
Urmariti-ne pe retelele sociale

Despre  |   Politica de confidențialitate  |   Termeni și condiții  |   Înregistrarea  |   Agenda business  |   Newsletter

Acest site web a fost dezvoltat cu susținerea European Endowment for Democracy și National Endowment for Democracy.
close