Trei companii de asigurări sunt de vânzare. De ce nimeni nu se avântă să le cumpere

shadow
Joi, 11.05.2017 06:47   2387
Au trecut deja mai mult de jumătate de an, de când Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a obligat principalii acționari ai companiilor Asito, Aliance Insurance Group și Moldasig să își vândă pachetele, dar fără rezultat.

De vină este interesul scăzut al investitorilor de a investi în capitalul social al societăților de asigurări, care "poate fi explicat prin situația economică din țară", susține într-un interviu pentru ziarul Capital Market, Svetlana Lupașcu, director al Direcției generale supraveghere asigurări în cadrul CNPF.

Interes scăzut al investitorilor

"Un exemplu elocvent (al interesului redus n.r.) este și faptul că acționarii societăților, cărora le-a fost blocat dreptul de vot și li s-a acordat un termen de trei luni ca să-și vândă acțiunile, nu au reușit să vândă aceste valori mobiliare. Este vorba de companiile „Asito”, „Aliance Insurance Group” și „Moldasig”. În acest context, unii acționari ai “Moldasig” SA erau liberi să-și vândă aceste acțiuni.

Deocamdată nu s-a reușit vânzarea acestor valori mobiliare, iar unul din motive ar putea fi interesul scăzut de a investi în capitalul social al asigurătorilor", explică șefa Direcției generale supraveghere asigurări în cadrul CNPF.

 Citiți și:

Reglări de conturi pe piața asigurărilor.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Sistemul bancar și asigurările   Corupția  

Advertisement

Oportunitati