Cine va livra locomotivele pentru Calea Ferată din Moldova

shadow
Marţi, 25.04.2017 05:19   5098
Cinci companii și-au prezentat ofertele la licitația pentru achiziționarea locomotivelor pentru Calea Ferată din Moldova (CFM). Mold-street a aflat denumirea a patru din ele.

La începutul lunii martie, Iurie Topală, directorul întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunțat că cinci companii din Statele Unite ale Americii, Kazahstan (companie cu investitori americani), China, Spania și Rusia au prezentat ofertele la licitația pentru achiziționarea locomotivelor pentru CFM.

Patru din cinci

Potrivit lui Topală aceste companii au îndeplinit toate cerințele conform caietului de sarcini și peste două luni va fi anunțat câștigătorul licitației.

Deși numele companiilor participante nu a fost anunțat și este ținut în secrete, în rândul specialiștilor circulă deja denumirea lor și chiar se vehicuează învingătoarea.

Mold-street a aflat denumirea a patru companii ce au depus oferte pentru a livra CFM locomotive.

Acestea sunt: Stadler Rail Valencia (Spania) parte a grupului german Stadler Rail AG; Uzina constructoare de mașini Breansk (АО Управляющая компания Брянский машиностроительный завод). parte a grupului Transmashholding (Rusia); General Electric Transportation Kazakhstan; Progress RAIL, parte a grupului Caterpillar din SUA și o companie din China a cărui nume nu am reușit să îl aflăm.

Toate aceste companii sunt producători importanți de locomotive. 

Locomotiva companiei kazaho-americane

Curios este că chiar în ajunul sărbătorilor de Paști, Calea Ferată a început testarea unei locomotive a companiei General Electric Transportation din Kazakhstan.

"Locomotiva a fost adusă mai de mult și nu are legătură cu licitația", a declarat Topală.

Directorul CFM a refuzat să comenteze informația despre participanții la licitație. "Eu nu fac parte din comisie și nu știu cine sunt companiile participante", a precizat șeful de la Căile Ferate.

Licitație deschisă

Şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) nu a comentat informația.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Piața muncii   Transport și turism   Comerț extern și datoriile  

Advertisement

Oportunitati